Jeg er blevet færdig med en lille halsklud, som er strikket af hjemmespundet garn. Det giver en meget, meget god mavefornemmelse at lave noget af garn, man selv har fremstillet. Samtidig havde jeg så også fornøjelsen af at prøve at blokke noget for første gang (masser af knappenåle og vådt uldstof = temmelig morsomt!). Men resultatet er jeg nu godt tilfreds med.

Materialer og mål: Strikket på pind 4mm af hjemmespundet, enkelttrådet 100 % merinould. Halskluden er 56cm efter blokning, så der er definitivt tale om en halsklud! Nå ja, den repræsenterer også 32g på lageret!

Opskrift: Ingen, bare 30m og 20pinde glat, så vend, så retsiden hele tiden skifter.

Spidsfindigheder: Jeg elsker zig-zag effekten, der kommer af at garnet trækker skævt. Det gør det meget mere levende på en eller anden måde. Desuden er tråden ikke lige tyk i begyndelsen og i slutningen (noget med, at jeg blev bedre til at spinde jævnt og tyndt hen mod slutningen), hvilket bare giver mere “karakter” til stoffet (det er da en meget god undskyldning, ikk?).

God eller grel? God!!! (men, hvordan kan den også være andet, når det er det første, jeg har lavet af hjemmespundet garn?).

I’ve finished my first project in homespun yarn (and handspun!), a little something to warm the neck with (keyword: little).
But I have such a good feeling about this little green thing, so I’ll just ignore the imperfections (like the way the yarn is of different thickness in the beginning and in the end… I sort of improved my ability to spin a thin yarn…), or better yet call them “character”!
The zig-zag effect was obtained by shifting the knit side every 20 row. Because of the yarn being single thread it would twist when knitted. I knitted on size 4mm needles.
Last, but not least, the little neck thing weighed 32g, which provided 8g on my yarn-account – for free!