Det er lykkedes mig at blive færdig med en lille strikket ting til en barselsgave tidsnok til besøget hos den lille familie i dag… jeg tror aldrig, at jeg har strikket så hurtigt eller koncentreret nogensinde før. Men nu kan jeg i hvert fald præsentere et styks miniature undertrøje til min lille ny nevø!

Materialer og mål: Trøjen er strikket i Indiecita 100 %Alpaca på jumperpinde nr. 3mm og jeg har brugt en enket “kiwi”-knap til lukning. Begge dele er købt på soldedagen i Garngalleriet. I halskanten er der hæklet en række lænkemasker på nål 3mm for at skabe en lidt mere ens afslutning. Den lille trøje vejer 43 gram (med knap), men for en lagernedbryder har lidt jo også ret. Trøjen måler 26cm i længden og 14 cm i bredden, men er jo i rib, så den kan gi’ sig ganske meget.
Opskrift: min egen, dog med inspiration fra “Inderst Inde” trøjen fra bogen “Sødt og Blødt”.
Spidsfindigheder: Dels er jeg ret glad for lukningen med en knap på den ene skulder, hvilket burde sikre, at trøjen er til at få over hovedet. Derudover er jeg vild med snoningerne der er spejlvendte. De giver lige præcis det udtryk, som jeg håbede på (lidt heldig har man da også lov til at være).
God eller grel? Tja, jeg synes jo den er god (og blød og varm), men den endelige dom kan jo først falde, når forældrene og nevøen selv har godkendt den 😉
Kiwibamsen er for øvrigt medbragt fra Te Anau i New Zealand. Magen og jeg brugte ganske lang tid på at finde den helt rigtige bamse, som vi kunne gå og gemme på 😉
I managed to finish the little shirt for my newphew. I don’t think I’ve ever knitted so fast or so concentrated – but it was clearly worth it. Love the finishing touch with the little “kiwi”-button and the cables on the front. It is knitted in pure alpaca from Garngalleriet on a pair of 3mm needles (and the time frame was a night and a morning!). The pattern is my own, but I’ve been inspiret by the pattern “Inderst Inde” in the book “Sødt og Blødt”.
The Kiwi soft toy has travelled with the Mate and I all the way from Te Anau in New Zealand. We actually spend a lot of time looking for the just right toy (kiwi) to bring home and safe for this occation.