Den længe ventede sweater til Magen er endelig færdig!

The long awaited (at least by him) sweater for the Mate is finally done!

Opskrift/pattern: En kraftigt modereret herresweater fra et ældre Drops-blad. A heavily modified mens sweater from an old Drops magazine.

Materialer/materials: 550 gram ren new zealandsk uld købt i Agrodome nær Rotorua i New Zealand! Trøjen er strikket på pind 5mm og er en størrelse small med ekstra længde i ærmer og krop. I’ve used 550 grams of pure New Zealand wool, bought in Agrodome near Rotorua, New Zealand! The sweater is knitted on 5mm needles and I’ve knitted a size small though added extra length in both sleeves and body.

Spidsfindigheder/details: Der er kun fletning på den ene arm (efter Magens eget ønske). Fletningen vokser frem af ribben ved ærmekanten og slutter på toppen af skulderen,hvor ribben så bliver “spist” af indtagningerne. Ærmet med fletningen er strikket på to rundpinde, hvorved jeg så fik lært den metode også 😉 Only one sleeve has a cable, which was the wish of the Mate. The cable grows from the ribbing at the cuff and ends at the shoulder in ribbing again. The shoulder ribbing is “eaten” by the raglan decrease. I’ve worked the cabled sleeve on two circular needles, so during the process I learned a new technique too 😉

God eller grel/ Hot or not? GOD, for jeg tror, at han er rigtig glad. Og han har allerede snakket om at have den på på arbejde, hvor han så kan blære sig med sin kones strikkekunster 😉
I declare it to be HOT, not the least because he seems to like it, and also because he’s talked about wearing it at work so that he gets to brag about his wifes knitting abilities 😉

Sidst men ikke mindst tæller denne sweater for oktober måneds bidrag til 12 projekter (den lille halsklud var for september).

Last but not least this sweater will count as the thing for October month in 12 projects (the little blue neck scarf was the project for September).