Dagen før årsskiftet blev jeg ramt af en stor ulyst til alle de igangværende arbejder, der, hvis ret skal være ret, flyder ud over det hele i mit strikkehjørne… der var ingen af dem der trak, intet der fristede, og – hvis man havde spurgt mig den dag – jeg havde intet at strikke.
Heldigvis havde jeg en ide til kuren – jeg fiskede straks garn og pinde frem til en lille sweater (første sweater nogensinde med flerfarvestrik – jeg holder mit løfte!) – lavede endda strikkeprøve (hvilket var godt skulle det vise sig) og gik i gang. 1 uge, 5 strikkedage og en eksamensopgave senere havde jeg en færdig sweater… den første sweater i 2008.
The day before the shift of years I was hit by an immediate dislike of everything I had – to be honest – laying in heaps around my knitting corner. Nothing was remotely interesting, and if anybody had asked me in that instant, I really didn’t have anything to knit! Fortunately I knew just the remedy and was quick to find yarn and needles for a sweater (my first ever sweater with stranded parts – I’m true to my promise, yay) – even made a swatch (which turned out to be a very good idea) and cast on. 1 week, 5 knitting days and 1 exam assignment later I can present the first sweater of 2008.
Opskrift/Pattern: Drops nr. 97 model 24, opskrift/pattern her.
Materialer/Materials: Strikket i dobbelt Drops Alpaca på pinde 5mm (opskrift siger 4,5mm). Str. Small, men med ekstra længde og et forbrug på 458 gram. Knitted in double Drops Alpaca on 5mm needles (the pattern calls for 4.5mm). I’ve knit a size Small with extra length and used 458 grammes.
Spidsfindigheder/Details: Jeg løb tør for den grønne og måtte jo så beslutte om jeg kunne vente med at færdiggøre trøjen til jeg kunne komme forbi en garnbutik, eller om jeg skulle ændre i mønsteret… jeg ændrede. Dette resulterede i at jeg nu har lært at strikke med 3 farver samtidig og også har luret at lave maskesting, sådan at nogle uheldige masker kunne skifte farve. I ran out of the green yarn and had to decide whether to wait with the finishing til after the weekend where more yarn could be procured or to change the pattern…. I changed. This resulted in me learning to knit with 3 colors simultaniously and also making stitch “embroidery” to make certain sts change color 😉
God eller Grel/Hot or Not: Jeg kan ikke udtale mig entydigt før til eftermiddag, hvor modtageren kommer på besøg, men jeg håber da, at hun kan lide den. Jeg elsker den i hvert fald, for den var skøn at strikke! I cannot say for sure until this afternoon, where the receipient is coming for a visit, but I hope that she’ll like it. I certainly love it, because it was a charming knit!