Jeg var lige nødt til at skrive bare en smule mere om NY, også fordi der ikke er sket det store siden.
En af de rigtig gode oplevelser vi havde, var da vi tog med færgen ud til Liberty og Ellis Island. Det lykkedes os at få en aftale i stand med en veninde, som vi studerede sammen med i New Zealand (og som boede i New Jersey) og hendes kæreste. Sammen tog vi på tur i ugens smukkeste (og varmeste) vejr og nød en fantastisk dag. Hende med faklen tager sig ganske godt ud i virkeligheden, især når sollyset får førnævnte fakkel til at blusse og brænde.
Ellis Island med immigrantmusseet var utrolig spændende og jeg kunne have brugt endnu flere timer end jeg gjorde. Det var sådan set også første gang, at jeg følte den rislen ned af ryggen, som skabes ved at stå ved et vindue til fortiden. På sin vis var det jo bl.a. der, at USA blev skabt. Det var meget fascinerende. I får også lige et billede af Magen og undertegnede ved Miss Independence. Efter at have set de billeder vi tog, må jeg jo nok indrømme, at taljen er forsvundet til fordel for en ret hyggelig mave…

I felt the need to tell a bit more about our visit to NY, also because the events after returning would fill very little in a post.
One of the very cool and wonderful experiences was a trip by ferry to Liberty and Ellis Island. We had mananged to arrange to meet with a friend, whom we studied with in New Zealand, from New Jersey and her boyfriend, to go on that trip and in general enjoy a day together. It was great and also happened to be the best weather of our whole stay. The girl with the torch looks great in real life, especially when the torch seems to be on fire in the burning rays of the sun.
Ellis Island and the immigrant musseum was an experience. It was truly fascinating and I could have spent even more hours there, than I did. It was also the first place where I felt like being very close to history, as this was the place – among others – where the US sort of was created.
You also get a picture of the Mate and me by Miss Independence. After seeing those pictures I had to admit that my waist seems to have disappeared to give way to a rather joyfull belly…

Sidst, men ikke mindst, må jeg hellere afsløre omfanget af garn-shoppen. Det blev til (øverst fra venstre) en cone fin uld fra Habu, en smule stål-garn på cone samme sted fra, 2 fed lækker sol- og havfarvet garn fra Nanney, 2 fed Shibui sokkegarn og 2 fed Lorna’s Laces sokkegarn begge typer kun repræsenteret en gang og begge fra Knitty City, et fed lækker bambus og et nøgle fin merino begge fra Habu. I alt 647 gram luksus til forbrugsregnskabet.

Last but not least I’d better reveal what my yarn-shopping resulted in. From the top left; a cone fine wool from Habu, ½ oz. steel/merino from same place, 2 skeins of sea and sun dyed yarn from Nanney, (lower row from left) 2 skeins of Shibui sock yarn and 2 skeins of Lorna’s Laces sock yarn both only represented once and both purchased in Knitty City, 1 skein of pure bamboo and a skein fine merino both from Habu. I total 647 grams of fibery luxus for the shopping account.