Diminiutiv er et ord, jeg kommer til at tænke på, når jeg kigger på den nyeste hæklenål i samlingen… ok, den er ikke min, men en jeg har lånt fra min mor. Den er så lille-bitte, at man uden problemer kan få et par 2mm glasperler på den. Den var vist oprindeligt til at samle masker op i nylonstrømper, når man reparerede sådan nogle. Den har været min oldemors.

Jeg har ledt efter sådan en hæklenål i ganske lang tid, og så viser det sig, at min mor har haft den hele tiden, det er vist skæbnen, der siger, at jeg snart må i gang med et stort sjal påsat perler. For der er det bedst ikke at trække alle perlerne på det fine, tynde garn fra starten, men i stedet bruge hæklenålen til at få dem på, når nødvendigt.

Tiny is a word that comes to mind when I look at the newest crochet needle in my collection… ok, it’s not mine, but one that I’ve borrowed from my mother. It is so itsy bitsy tiny that you can put 2mm glas beads on it without any problems. Originaly it served to ladder up stitches that had run in nylon stockings. It has been my great-grandmother’s.

I have searched for such a crochet hook for some time now, and then it turns out that my mother has had it all along. It seems to be fate that tells me that I need to start that large beaded lace weight shawl soon. It’s probably better not to pull all the beads on the fine, thin yarn from the beginning, but instead use the hook to loop them on.