Ikke i den økologiske betydning, men sådan rent strikkemæssigt. I et forsøg på at ruske lidt op i migselv og få lidt energi ind i min strikning har jeg bestemt, at april måned skal være grøn, eller i hvert fald hovedsaglig grøn.

Not in an ecological sense this time, but more in a knitting sense. I’ve decided that the month of April is dedicated the green projects in an attempt at shaking things up a bit and give myself some focus and energy in my knitting. All my projects will be green… or at least mainly green.

Jeg har fundet alle mine grønne (og delvist grønne) igangværende projekter, og fra nu af får de min fokuserede strikketid i denne måned. Med lidt held og lykke og selvfølgelig noget fokusering så kan det være, at jeg har en enkelt eller to færdig ved månedens udgang.

I’ve searched in the piles and have found all my green (and partly green) works-in-progress, and from now on they will get my attention at knitting times this month. With a little luck and devotion maybe one or two of them will be finished?

Fra nederste højre hjørne og uret rundt er det (først med projektlinks til Ravelry og siden link til mønster, hvis det findes):

From the bottom right corner and going with the clock there are (the first links are to my projects on Ravelry, and the seconds are links for the patterns if there are any):

  1. Kea lace shawl, Irtfa’a Faroese Lace Shawl by Anne Hanson
  2. Miss BeezyMiss Beezy by Bente Geil
  3. Striped kercheif
  4. Kinaskak vest, Kinaskak vest by Marianne Isager
  5. Slipped socks
  6. Green spiral, Ten Stitch Twist by Frankie Brown

Og så kommer jeg (ved hjælp af Ravelry og den fine oversigt over alle mine igangværende projekter) i tanke om, at mit circle scarf, som også er en af mine egne ideer, mangler på billedet… men hvis jeg skal være ærlig er den også mere i ufo kategorien.

And now (by the help of Ravelry and the good overview of wips) I am reminded that I actually have left out my circle scarf from the picture (it’s another of my own patterns)… but if I have to be totally honest, it can be classified more as an ufo than a wip.