I går var jeg til min første “rigtige” workshop nogensinde. Det var Helga Isager, der holdt oplæg og workshop hos Sommerfuglen, og det var lykkedes mig at snige med med på holdet med bredden af et myggeøjenbryn. Faktisk var kurset udsolgt, men det var bare ikke blevet skrevet på forsiden endnu, og så fik jeg lov til at komme med. Det er jeg rigtig glad for, for det var en hyggelig, inspirerende og lærerig aften, hvor der blev snakket og tiet stille (når vi koncentrerede os) og talt om skubbevrang og vippevrang (hhv. finsk og norsk vrang ifølge Britt) og dybdestrikning. Åh jo, vi havde det sjovt.

Yesterday, I went to my first “real” workshop. The teacher was Helga Isager and the workshop was held at Sommerfuglen, and I only managed to get in with the width of a moskito eyebrow. Actually, the workshop was sold out, but it hadn’t been announced at the front page yet, so I was allowed to get a spot as well. I’m really happy that I got in, because it was a very fun, inspirering and instructional evening, where we talked and were quiet (when we were concentrating) and invented the terms push-purl and flip-purl (Norwegian and Finnish purl, according to Britt) and deep-knitting. Oh yes, we had fun.

 

Anledningen for workshoppen er udgivelsen af Helgas nye bog “The Bird Collection”. Det er en lidt større kollektion, der indeholder 6 opskrifter til børn og 7 til voksne, hvor der er en forside til hhv. voksenmodellerne og børnemodellern, dvs. at man begynder fra hver sin ende af bogen. En rigtig god ting ved at være med til workshoppen var muligheden for at se modellerne i virkeligheden. Helga Isagers design er rene og klare i linierne og virker noglegange næsten for enkle. Men selvom modellerne er enkle, så er de smukke og konstruktionen og designet i top, og det er helt klart en fordel at få lov til at sidde med hver enkelt i hånden og se detaljerne tæt på.

The workshop was a presentation of Helga’s new publication, “The Bird Collection”. It is a bit bigger than her previous collections and contains 6 patterns for children and 7 for adults, where there is a front for both the adult patterns and the childrens patterns, that is, there are two fronts and no back on this book. A highlight of the workshop was the ability to see the designs in real life. Helga Isager’s designs are simple and clean in appearance and sometimes appear almost too simple. But even though the different designs are simplistic, they are beautiful both in construction and in design idea, and it is very much an advantage to be able to sit and closely look at (and feel) the details.

Jeg nåede tre små strikkeprøver i løbet af aftenen. Den første er en prøve på klokkemønster, hvor man laver et simpelt, men meget effektivt trick ved opslagningen på klokkerne. Da man strikker med to tråde, kan man skille trådene ad og bare slå op, som til en almindelige to-trådet opslagning. Helt enkelt og ret genialt. De to andre prøver er hhv. tofarvet patent på den nemme måde (ikke noget med slemme løs-af i flere farver her, næ nej) og en 3 og 1-tweed.

I managed to knit 3 small samples during the night. The first is a sample of a bell pattern, where you use a simple, but very effective trick for the casting on of the bells. As you are knitting with two strands of yarn, you simply divide the strands and use them to make a long tailed cast on. Very simple and simply brilliant. The two other samples are two-colour patent the easy way (no slipping stitches in several colours, oh no) and a 3 and 1 tweed.

Pictures from Amimono.dk

Klokkemønsteret er brugt i den underskønne Nightingale vest, som jeg helt sikkert er nød til at eje. Men først skal der lige fuskes lidt med lidt ekstra beregninger, for jeg tror alligevel ikke, at jeg er i stand til nogensinde at komme ned i en str. L. Der er flere andre af opskrifterne, som jeg er faldet for, men først på strikkelisten er kommet to af børnetingene. Dels Lark vesten, som jeg er sikker på, at begge mine drenge vil være skønne i (og som jeg kom til at købe lidt garn med hjem til), og dels Sparrow trøjen i tofarvet patent, som jo pludselig ikke var så svært alligevel.

The bell pattern is used in the beautiful Nightingale vest, which I really must knit for myself. But first I have to calculate a bit, as I’m pretty sure I’ll never fit into a size L. There are several other patterns I have fallen for, but among the top priorities on the to-knit list are two of the patterns for children. First the Lark vest, which I’m sure my sons will look adorable in (ok, they look adorable in anything, but still), and secondly the Sparrow pullover in two-colour patent, which suddenly wasn’t all that frightening.