Hæklenålen har været en del fremme på det sidste. Nogle gange kræver min hjerne og hænder afveksling fra strikkepindene (det sker heldigvis ikke så tit) og så bliver hæklenålen motioneret i stedet for.

The crochet hooks have ruled the yarn basket lately. Sometimes my brain and arms demand a change from the knitting needles (admittedly not that often) and then it is good to pull out the hooks.

Det er blevet til et lille sjal på nål 6,5 mm. Opskriften er en variation af “Blomstersjal” fra Politikens Strikke- og Hæklebog. Garnet er Malabrigo lace i tre farver: emerald, apple green og verde adriana. Der er blevet brugt 102 g til sjalet, idet jeg holdt garnet dobbelt, mens jeg hæklede. Det er måske ikke blevet voldsomt stort, men det er blødt og smukt og rigelig fint til at have om skulderen en sommeraften eller rundt om halsen et par gange til en cykeltur.

One of the projects is a little shawl made with a 6,5mm hook. The pattern is a variation on “Flower shawl” from a basic book on knitting and crochet that is one of my oldest instruction books. The yarn is Malabrigo lace in three colours: emerald, apple green, and verde adriana. I’ve used 102 g for the shawl, as I held the yarn double. It isn’t that big, but it is very soft and beautiful and quite right to have on the shoulders on a summer’s night or around the neck while biking.

Når jeg alligvel havde gang i Malabrigo lace garnet, kunne jeg jo også lige lave et lille nøgleringsvedhæng og et par bogmærker. Denne gang dog på nål 2,5 mm med enkelt garn. Bogmærkerne er hæklet efter opskriften Fan Bookmark (Ravelry link), og vedhænget er bare en lille bedstemorfirkant.

As I had already started with the Malabrigo lace yarn, I just kept going and made a little key ring marker and a couple of bookmarks. This time with single yarn and on hook 2.5mm. The bookmarks are made from the pattern Fan Bookmark (Ravelry link) and the marker is simply a tiny granny square.