Min mor lærte mig at strikke og gav mig det første skub, der siden har ført mig til at strikke hvad som helst og siden til at designe mine egne ting. Jeg har siden lært fra mange kilder, både bøger, internetsider og mange fantastiske strikkere. Strik har lige siden været en lidenskab, og jeg elsker den måde, man kan forme strik på. Hækling er derimod en anden sag. I næsten ligeså mange år, som jeg har strikket, har jeg syntes at hækling var klodset og uelegant. Jeg kunne se, at det var praktisk til kanter og sådan, men ellers sjældent kønt.

Sidsel Sangild har overbevist mig om det forkerte i den holdning. Hendes hæklede designs er både elegante, lette og utrolig smukke. Jeg er vild med de effekter, hun formår at få frem i maskerne, prøv bare at se alle hendes smukke designs her. Jeg er i gang med en version af hendes Ponchillo (Ravelry link), men i en lidt længere version så den når helt ned over barmen. Jeg glæder mig til den er færdig og til at hækle en hel masse mere af Sidsels smukke ting.

My mother taught me to knit and gave me the first push down the road that since lead me to knit anything and design a lot myself. I have learned from a lot of other sources since, from books, internet pages, and a lot of fantastic knitters. Knitting has since been a passion, and I love the way you can form knitting. Crochet is quite another thing. For almost as many years as I have knitted, I have also thought crochet inelegant and clumsy. I saw the practical application for crochet for edges and such, but it was otherwise seldom pretty.

Sidsel Sangild has convinced me of the fault of my ways. Her crochet designs are both elegant, light, and incredibly beautiful. I am fasciated by the effects she can coax the stitches into, just look at all her beautiful designs here. I am currently working on a version of her Ponchillo (Ravelry link), but a bit longer, so it will cover all of my chest. I am looking forward to finishing it, and to crocheting a lot more of Sidsel’s beautiful things.

This is one of the posts of the the Knitting & Crochet Blog Week . You can find more blogs participating in the fun by googling 3KCBWDAY3. If you have come here as part of the Knitting & Crochet Blog Week, thank you for visiting.