Min mormor kommenterede på et tidspunkt min blog og det, at jeg holder “regnskab” og tager billeder af mit strik. “Tænk hvis man havde gjort det alle år… det kunne være sjovt at se”. Jo tak, jeg ville da også gerne gå på tur i min mormors strikkede kreationer… for der er mange, mange og smukke og også en del, der ikke længere eksisterer andre steder end i hukommelsen.

Jeg startede først denne blog omkring 2 år efter, at jeg lærte at strikke, så jeg har ikke billeder af alt. Men faktisk har jeg holdt regnskab hele tiden, hvilket fik mig til i dag at sætte mig ned og lægge sammen, bare for sjov.

Ikke overraskende er sokker det hyppist strikkede (jeg lærte at strikke ved at strikke strømper), i alt er det blevet til 51 par (i alle afskygninger) siden julen 2004. Andre godt repræsenterede ting er huer (16) og tørklæder (12). Trøjer derimod, både børne og vosken versionen, er sjældnere. Jeg har nu en mistanke om, at der i fremtiden bliver taget hævn, for der da være masser at børn at strikke til (Mini, nevøen, næstsøskendebarnet (NSB) og en 3 stykker mere “på vej”).

Hvad med jer? Holder I regnskab? Hvad er jeres oftest strikkede ting? Vær sød at fortæl, jeg er temmelig nysgerrig…

My grandmother once commented about the blog and the fact that I keep count and take pictures of my knitting. “It would have been fun, if one had done that all those years…” Yes, I for one would love taking a stroll down a picture alley of my grandmother’s knitting… there are so many, many and beautiful, and quite a few that don’t exist anymore outside memory.

I first started this blog 2 years after learning to knit, so I don’t have pictures of everything either. But I’ve actually kept count all the time, and for some reason I made the tally today, just for the fun of it.

Not surprisingly are socks the most common item (I learned knitting by knitting socks), a total of 51 foot covering items (socks, fine stockings, fair isle socks and the likes) has been knitted since Christmas 2004. Other numerous items are hats (16) and scarfs (12). Sweaterknitting, here meaning the grand torso-covering-item category, both for children and adults, are rarer, though I suspect that I’ll have my revenge as there will be plenty of children to knit for in the future (Mini, the nephew, the NSC and a couple or 3 more in the “oven”).

How about you? Do you keep count? What are your most frequently knitted object? Please tell me, I’m curious…