Jeg er lige blevet færdig med for 65 gram julegavesokker (derfor ingen billeder), hvilket har afstedkommet en indre diskussion. For med disse 65 gram ryger mit samlede strikke-forbrug op på 3030 gram i år. Når man så kigger på købskontoen på 1377 gram, skulle man jo mene, at netto forbruget indtil videre er på 1653 gram, der jo faktisk er en pæn lagernedgang…. Men sådan er det bare ikke.
Ser I, jeg har kun holdt regnskab med det købte garn, ikke det, jeg har fået i gave, og heller ikke det, som jeg har fået til at designe i… til gengæld har jeg regnet både eget strik og design opgaver med i forbrugskontoen, og det skaber jo en slags skævvridning. Overvejelsen går nu på at gøre en af 3 ting:

  1. Lade tingene være som de er… for helt ærligt, så er det jo bare for sjov og for at se, at jeg trods alt strikker af mere garn end jeg (selv) køber.
  2. Justere forbrugskontoen, så den kun afspejler forbrug af “eget” lager… men hvad så med det garn jeg har fået i gave?
  3. Justere tilløbskontoen, så den ikke bare afspejler eget køb, men i stedet den reelle tilgang til lageret… ikke just motiverende, for jeg har på fornemmelsen, at resultatet så vil være en netto tilgang til lageret!

Hmmm… der skal vist funderes lidt yderligere…

I’ve just finished 65 grams of Christmas present socks (thus no pics) and this has caused a major inner discussion. Because when counting these 65 grams, my total amount of knitting this year is now 3030 grams, and when I’ve “only” bought 1377 grams to date (this year, of course), this would suggest that there has been a net outflow from my stash of 1653 grams… But that is not the case.
You see, I’ve only kept count of the yarn, I’ve bought myself. Thus the yarn I’ve received as gifts is not accounted for, and neither is the yarn I’ve gotten to design with. To make matters worse all the knitting has been weighed on the usage side… both the stuff from my own stash and the design things… which means that there is a bias in the numbers. Therefore I’m considering to do one of tree things:

  1. To let things stay the way they are… after all, it is mostly meant as fun and to be able to see that I actually knit more yarn up than I (myself) buy!
  2. To adjust the usage numbers, so they don’t reflect the designing part of things… but what then about the gifted yarn?
  3. To adjust the inflow numbers, such that both gifted and sponsored (for designs) yarn is accounted for… this option might be the most truthful, but it is not that apealing since I’m quite certain that it would show a rather substantial net increase in my stash.

Hmmmm…. more thought is clearly needed….