Jeg har tidligere strikket trøjer til Magen, to for at være helt nøjagtig, og selvom han begge gange blev meget glad, har han ikke brugt dem særlig meget. Det skyldes dels, at trøjerne er tykke og af uld og Magen er varmblodet (og altså får det varmt hurtigt), og dels, at Magen har et job, hvor det er mere velset med tynde trøjer over skjorten.

Så jeg har besluttet, at jeg jo så bare må strikke en trøje, der opfylder ønske-kriterierne for en brugelig hverdags-klædning… sagen er bare, at det betyder bomuld/hør og meget meget små pinde. Pinde så små, at de normalt er reserveret sokkestrikning. Jeg har lavet en hurtig beregning og er kommet til et sted i omegnen af 100 000 masker… på pind 2 og 2½mm… det er vist godt, at jeg elsker ham meget højt!

12800 of 100800 stitches of loveI have previously knitted sweaters for the Mate, two to be exact, and though he loves them both, they don’t see a lot of wear. There are a couple of reasons for this. Firstly, they were knitted with worsted weight wool and the Mate is a warmblooded creature (i.e. it doesn’t take much for him to feel too hot), and secondly, the Mate has a job where thinner more “official” looking pullovers are more common (and accepted) on top of the shirt.

So I’ve decided that it’s time for me to knit another sweater, one that fullfills the wished for criteria for a everyday garment… the thing is that this means cotton/linen and very very small needles. Needles so tiny that they normally are reserved for sock knitting. I have made a quick calculation and have come up with about 100 000 stitches… on 2 and 2½mm needles… I guess, it’s a good thing that I love him so much!