Det er uundgåeligt… julen nærmer sig, og det betyder, at pindene flyver endnu hurtigere (det forsøges i hvert fald) her på matriklen, for jeg elsker at give håndlavede julegaver. Dette år har jeg ingen skrupler med at vise gaverne frem på bloggen, for det første fordi ikke alle modtagere læser med her, for det andet fordi dem, der måske læser med, ikke kan vide hvad, hvis noget, er til dem!

It is unavoidable… Christmas i coming, and that means gift knitting season where my needles fly even faster (or at least I try to make the fly faster). I love giving hand made gifts. This year I’ve no problems with showing off the gifts here on the blog. Firstly because not all the recipients are readers here, secondly because those that may read my blog have no idea, which and if any of these are for them!

  • Mønster/Pattern: 300m op på hæklenål 4½mm og så ellers bare hækle frem og tilbage med fastmasker, hvor jeg skiftede garn for hver række, til bredden er tilfredsstillende / 300 sts looped with crochet needle 4½mm and then just single crochet back and forth changing yarn for each row until the width was satisfying.
  • Garn/Yarn: Drops Karisma og Navia Duo, diverse rester, i alt 159 g / Garnstudio Karisma and Navia Duo, several different colours, mostly left-overs, a total of 159 gram
  • Nål/Hook: hæklenål 4 og 4½ mm / crochet hook 4 and 4½mm
  • Noter/Notes: Der er intet helt så tilfredstillende, som et godt hurtigt projekt, der dels bliver pænt, og dels bruger en hulens masse rester. Skøn kombi, og jeg håber bare, at modtageren vil synes om det. / Nothing is quite so satisfying as a good, quick project, which both turns out nice and also uses up a good amount of left-overs. Wonderful combination, and I just hope that the recipient will like it.