Hæ hæ, nogle gange giver et blogemne en herlig mulighed for alliterationer i overskriften – og lidt ordnørdet kan man jo altid være. I al fald er jeg blevet færdig med de to lyserøde og lilla pyntepuder, som jeg morede mig med at lave fronterne til i sidste weekend. De er til en god og heldigvis notorisk farveglad ven, der helt sikkert også vil værdsætte, at moteringspuderne indeni er hentet i IKEA.

Heh heh, sometimes the blog subject luckily gives a possibility of playing with alliteration in the title – one has to give air to the word nerd from time to time. In any case, I’ve finished the two pink and purple pillows, which I had fun with over the weekend. They are a gift for a good, and luckily very colour happy, friend, who probably also will appreciate that the the pillows inside are bought in IKEA.

Den store har jeg lavet med log-cabin, hvor jeg delte alle mine lagerstoffer op i lilla og lyserød og lod farverne graduere fra lysere til mørkere, så godt jeg kunne. Jeg er ret godt tilfreds med resultatet, især fordi jeg slet ikke var sikker på, hvordan det ville fungere på det færdige stykke. Strimlerne er skåret i 4cm tykkelse, og da jeg har brugt 1cm sømrum, er de færdige striber ca. 2 cm i bredden. Puden er 50 x 50 cm.

The larger pillow is made in log cabin style, where I sorted my stash fabric so I had a purple and a pink pile and then let the colours graduate from lighter to darker, as best I was able. I’m quite happy with the result, especially since I wasn’t at all certain about what the end result would look like. The strips are cut to a 4cm width, and as I’ve used 1cm for seaming, the finished stripes are about 2cm. The pillow is 50 x 50 cm.

Til den lille pude, der måler 35 x 35 cm, skar jeg resterne af strimlerne fra den store pude op i stykker på 6cm længde. På den måde kunne jeg så sy dem sammen til 4x4cm kvadrater til puden, hvor jeg hele tiden lod de to “nuancer” fra den store pude spille op mod hinanden. Kvadraterne har jeg så arrangeret, så de “lilla” strimpler danner et lille korsmønster i puden.

For the little pillow, which measures 35 x 35 cm, I cut the left-over bits of the strips into pieces of 6cm lenght. That way I was able to sew them together into squares of 4×4 cm for the pillow, where I made sure that the two “nuances” from the big pillow always was matched against each other. The squares was then arranged such that the “purple” bits made a sort of cross pattern on the pillow.

Begge puder har hotellukninger (måske den næste udfordring skal være en usynlig lynlås?), men jeg har tilføjet en enkelt detalje på bagsiden af dem begge. På den store nogle strimler, som refererer til forsidens logcabin og på den lille, har jeg brugt en enkelt række af firkanterne som islæt.

Both pillows are made with hotel closures (perhaps the next challenge needs to be an “invisible” zipper?), but I’ve added a little detail on the backs of them both. On the large, the detail is a couple of strips refering to the logcabin on the front, and on the smaller pillow I’ve used a stip of the squares.