Jeg har været en tur i bunken af igangværende projekter og har fundet frem til en kavalkade af ting, der nu får en tur i højsædet. Så kan det jo være, at jeg om kort tid igen kan præsentere en stime af færdige, skønne ting. Jeg har “begrænset” dagens fremvisning til (nogle af) de større projekter. Hvis der også skulle vises igangværende sokkeprojekter ville det kræve en noget længere post, for der er vist en 7-8 forskellige par på pindene, men de tæller ikke rigtig i min verden (i hvert fald ikke helt).

I have rummaged through the pile of wips and have found a parade of projects, which will now be moved to the “spotlight” of attention. That way, I may be able to present another series of finished, wonderful things before too long. I have “limited” this post to only contain (some of) the bigger project. If I wanted to include the sock projects, a much longer post would be required… I think the count is currently 7 or 8 different pairs in progress, but they don’t really count (at least not much).

Startende med den ældste. Gengangeren Miss Beezy er blevet taget til nåde, og jeg har fået startet på bærestykket med de mange, mange, mange pinde med bisser. Den er nu faktisk ganske glimrende at strikke på, når først det besværlige stykke med opsætning og deling af bærestykke er overstået. En god blanding af automatstrik og opmærksomhedsstrik.

Starting with the oldest. The often seen Miss Beezy has been pardoned and released from her timeout, and I have started the yoke with the many, many, many rows of ripples. It is actually not a bad knitting experience, once the cumbersome part with set-up and division of the fronts have been knitted. A good mixture of auto knitting and something requirering a little attention.

Sudoku strikketøjet (Kinaskak vest af Marianne Isager) kan også vise lidt fremskridt. Den ene front er lavet, og når jeg ellers tager mig sammen og vikler migselv ind i tusinde ender og mystiske vejledninger, så rykkes der. Men det er bare ikke hele tiden, lysten til rodet er der. Jeg har også på fornemmelsen, at den ikke er god at strikke i nærheden af en helt lille baby… i hvert fald ikke, hvis babyen ikke sover, for der er alt for stort potentiale for indviklede (bogstaveligt talt) situationer.

I can also show some progress on the sudoku knitting (Kinaskak vest by Marianne Isager). One of the fronts is done, and whenever I make myself sit down and tangle myself in thousands of ends and strange directions, progress is seen to be made. But it’s not every day the lust for doing so is present. I also have an intuition that it probably isn’t a good piece to be knitting too close to a tiny baby… at least not, if the baby isn’t sleeping. The probability of tangled situations is simply too great.

Der er også gang i endnu et sjal af egen komposition. Strikket i dobbelt malabrigo lace og blødt og varmt som en dundyne. Jeg tror det kunne være godt i mange situationer her til vinter, og egentlig mangler der ikke så meget før jeg kan strikke kant på. Så nu får det en tur op i bunken og så må vi se, hvad det bliver til.

I’m also working on another shawl. It’s knitted in malabrigo lace held double and is soft and warm as a feather down duvet. I think it would be a really great thing to be able to wear on many occasions this winter, and actually it’s not too far from being at the stage, where I can knit the edging. Thus it now gets a turn on the top of the pile, and then we’ll see what happens.

Men der er jo nye ting, der også frister. To nye sweatre er på pindene. Den første er Annette Danielsens Nostalgi (fra bogen “Strik en stund“), som skal blive en gave til min mor, der er flyttet den lange vej til Grønland. Jeg er et stykke oppe på ryggen og så længe jeg har dagslys at strikke i, går det rimelig godt. Men det er ikke et strikketøj, der passer til mørke. Den sidste sweater er den allernyeste på pindene. Jeg startede den i går, så der er ikke meget andet end opslagningen at vise frem. Garnet er det superlækre BC Silkbloom Fino, som jeg “kom til” at give som en egenfødselsdagsgave. Trøjen er Palma fra “Mere Feminin Strik“, der hastigt er ved at udvikle sig til den strikkebog, jeg har sværest ved at holde fingrene (og pinde og garn) fra.

But new things are tempting me. Two new sweaters are on the needles. The first is Nostalgi by Annette Danielsen (from her book “Strik en stund“). It is to be a present for my mother, who recently moved all the way to Greenland. I am a reasonable way up the back, and as far as I’ve got daylight the knitting goes well. But it’s not a project suited for dark autumn evenings. The last sweater is the newest of all. I started it yesterday, so I’ve hardly got more than the cast on edge to show off. The yarn is the incredibly yummy BC Silkbloom Fino, which I “happened” to give myself as a birthday present. The sweater is Palma from “More Feminin Knits“, which is rapidly becoming the pattern book I’ve fallen the hardest for.