I næsten 7 år har min brudekjole ligget pakket nogenlunde pænt ned i en pose. Men det har i grundet ærgret mig mange gange, at den dyreste og pæneste kjole jeg ejer ikke er blevet brugt mere end den ene gang. Selvfølgelig var der i mange år lige det problem, at jeg ikke var i nærheden af at kunne være i den – to graviditeter tog temmelig hårdt på figuren. Det er imidlertid lykkes mig at komme ned i størrelserne igen og efter 7 år og 2 børn passer kjolen mig atter (oh, jubel!).

For almost 7 years my wedding dress has been living the quiet life in a bag in my closet. For just as long it has annoyed me that the prettiest (and most expensive) dress that I own hasn’t been used more than that one time (a good time, but still). Admittedly there were quite a few years, where I wouldn’t have been able to get into the dress – two pregnancies did “wonders” for my figure. However, I’ve managed to get back to my prepregnancy figure, which means the dress once again fits (oh joy!)

brudekjolefarve

Jeg har ikke selv turde sætte saksen i kjolen, men har overladt det til en professionel skrædder, og det er blevet fint. Den er nu i knælængde med et dejligt bredt og snurrevenligt skørt. Der er dog stadig en enkelt ting, som er “i vejen”, for den er stadig cremefarvet, og det er ikke den mest praktiske farve til en festkjole. Men tør jeg binde an på at farve den efter den fantastiske omsyning? Jeg legede den lille kemiker med søsteren i går og prøvefarvningen på afskæret fra slæbet gav vidt forskellige resultater. Selve kjolestoffet er brudesatin = ren polyester, hvilket gør at det ikke tager særlig meget mod farven. Broderiet er derimod med silketråd, der tager farve som en svamp. Effekten med de kraftigt optrukne blonder synes jeg faktisk er rigtig flot. Lige nu hælder jeg mest til den “antikgrå” (nederst til venstre), men jeg er stadig ikke sikker på, om jeg tør! Er der nogen af jer, der nogensinde har prøvet at farve noget lignende? Erfaringer og råd modtages med taknemmelighed.

I didn’t try doing the refit myself, but turned that task over to a professional tailor, which was a good choice because the result is perfect. The dress has been cut to a knee lenght with a wide skirt, perfect for twirling and dancing. There is just one “wrong” thing left – the colour. It is a beautiful creamy latte colour, which isn’t that good for anything but a wedding dress. But am I ready to try dying it after the glorious refit? I played a version of the little chemist with my sister yesterday and the dye samples on pieces of the cut off fabric have yielded many choices. The fabric itself is brides satin = pure polyester, which makes the dress itself very resistant against taking colour. The embroidered details however are done in silk, which just soaks up all the dye. The effect with the dark embroidery on the light dress fabric is rather pretty, or so I think. At the moment I’m leaning toward the “antique gray” (which seems more like dark purple – seen on the bottom left), but I’m still not sure if I dare. Have any of you any experience dying a dress or similar? Advice will be most welcome!