Jeg er begyndt at læse flere og flere sy/patchwork/quilt-blogge og inspirationen er stor og lystgivende (symaskinen skal frem igen snart). På en af mine ture fandt jeg Stitched in Color, som er vært for Bloggers Pillow Party, og det kunne jeg jo ikke sidde overhøring. Mit indslag for februar er genbrug. Det er den første ægte patchwork pude jeg har lavet, og den blev vist på bloggen tilbage i januar. Men jeg synes, den er smuk nok til en reprise.

I have begun reading more and more sewing/patchwork/quilting blogs recently and the inspiration I gain is huge and inducing (I really need to pull out my sewing machine again). One of my blog scannings resulted in me beginning to read Stitched in Color, who, it turns out, hosts Bloggers Pillow Party, and I really couldn’t miss that chance. My entry for February is recycled from an earlier blog entry. It is the first true patchwork pillow I ever made, and I showed it on the blog back in January. But I happen to think that it is beautiful enough to bear a reprise.

Inspirationen til puden var, at min mor havde været så venlig at låne os sin bil igennem et længere stykke tid. Jeg havde gået og spekuleret på, hvad jeg kunne gøre for at sige tak på en mere håndgribelig måde. Sagen er så, at hun lige havde fået sin nye sofa, og den manglede da oplagt et par nye puder. Efter en gennemsøgning af stoflageret fandt jeg materialer i hendes (og mine) yndlingsfarver med grøn og blå (og lidt gul til kontrast) samt de søde æbleknapper, som hun havde givet mig på et tidspunkt.

The inspiration for the pillow was my mother’s kindness to us. She had let us borrow her car for a longer period of time, and I had been wondering what I could do to say thanks in a more textile way. It just happened that she had gotten a new sofa, and it obviously needed a couple of cushions. After a search through my fabric stash I found materials in her (and my) favorite colours, green and blues (and a little yellow for a contrast) and also the sweet apple buttons, which she had given me on a previous occation.

Teknikken med at sy henover en skabelon af papir var fuldstændig ny for mig, og jeg kan nu se, at jeg nok gjorde det lidt besværligt for mig selv ved at klippe strimlerne så smalle (det var inden jeg anskaffede mig et skæresæt). Men puden blev meget smuk synes jeg, og jeg kan egentlig godt lide udtrykket med de smalle strimler. Puden måler 35 x 35 cm (monteringspuden er købt for 6 kr. i IKEA), og der er brugt 14 forskellige stoffer (bl.a. rester af en gammel nederdel og et udslidt pyntepudebetræk) og 1 bånd.  Jeg har brugt denne “string quilt block”tutorial som udgangspunkt for puden, skønt mine blokke er noget mindre. På bagsiden føjede jeg et stykke af “diagonal” stoffet ind, hvilket også passede fint med æblemotivet i knapperne.

The technique – sewing over paper – was completely new to me, and I can now see that I probably made the task a bit more difficult for my self by cutting the strips so narrow (it was also before I bought a rotary cutter). But I think the pillow turned out very beautifully and I really like the completed result with the narrow strips. The pillow measures 35 x35 cm (the “filler pillow” was bought in IKEA for just over 1 USD), and I have used 14 different fabrics (including scraps of an old skirt and a worn out cushion cover) and 1 ribbon. I used this “string quilt block” tutorial as a reference and guide, though my blocks are somewhat smaller. I added a string of the “diagonal” fabric on the back, which also complemented the apple buttons nicely.

Mor fik både denne pude og den næste i rækken og blev vist glad for dem. Jeg lærte en masse og fik brugt lidt af lageret og fik sagt tak på en kreativ måde, så resultatet var jo ren lykke hele vejen rundt.

My mother received this pillow and the next in the line and seemed to love them. I learned a lot and used up a little of my fabric stash and managed at the same time to say thank you in a creative way, so the end result was a happy one all the way round.