Der er mange fordele ved at være sokkestrikker. For eksempel varme fødder hele vinteren og smukke sokker at tage på. Sidste vinter lykkedes det også at få Magen til at indse fordelene ved hjemmestrikkede sokker. Men der er også ulemper… når man har brugt op mod 20 timer på et par sokker, så smider man dem ikke bare ud, når der opstår et hul. På den anden side kan det også godt tage lidt tid for mig, før jeg får taget mig sammen til at få lappet de førnævnte huller. Og så kan det jo ske, at de hullede sokker hober sig op…

There are many advantages by being a sock knitter. For example, I’m seldom in want of warm feet during winter time, and I always have beautiful socks to wear. Last winter, I managed to persuade the Mate into seeing “the light” and he has been an avid wearer of home knitted socks ever since. But there are also disadvantages… when you have spent close to 20 hours in making a pair of sock, you don’t just throw them out, when they get a hole. And then it may just take me a while (a long one at that) before I manage to convince myself to darn those holes. This of course will lead to the collection of holed socks becoming quite large…

Fik fundet motivationen frem i går og har siden fået ordnet 2 af de 7 i bunken (selvfølgelig var det 2 af Magens… han havde 3 af parrene i bunken). Hvis jeg nu bare tager et par om dagen, så skulle resten være klaret inden næste weekend… Og det kræver trods alt en hel del mindre af mig end at strikke 7 helt nye par.

I managed to find the motivation to do something about it yesterday, and have since managed to fix 2 of the 7 pairs in the pile (and of course it was 2 of the Mate’s … he is the owner of 3 of the 7 pairs). If I only can convince myself to tackle one pair per day, I should have fixed the rest by next weekend… And after all it does require significantly less of me than knitting 7 completely new pairs.