Sommerferien er i fuld sving her i familien. MM og Magen har haft ferie i hhv. 1 og 2 uger, og jeg er endelig kommet med på galejen og har nu haft ferie et par dage. Selvom det nye arbejde er godt, så er det også meget godt at holde fri og slappe af. Dejligt at kunne dase med fuldgod samvittighed.

Jeg har haft projektkassen (en stor plastkasse med alle de igangværende projekter i) fremme og har fremfundet to projekter, som bliver opgraderet til prioriterede sommerferieprojekter. Måske kan jeg have dem færdig inden hverdagen begynder igen? Under alle omstændigheder er det meget afslappende at nyde fornøjelsen ved et tidligere forfordelt stykke strik og bare slappe af med dets charme.

Summer vacationing is going strong here in the family. MM and the Mate has had holiday for 1 and 2 weeks and I’ve finally joined the illustrious band of vacationists and have had a couple of days off so far and have the pleasure of being able to look forward to almost two weeks futher relaxation. Even though the new work is good, it is also a wonderful feeling to be able to relax and do absolutely nothing without any feeling of guilt.

I dug out the project box (a big, clear plastic box in which all my wips recide from time to time) and had a good look through them all. I have now upgrade two of the older wips to the priority summer vacation projeccts. Perhaps, with a bit of zeal and luck, I might be able to have them finished before the humdrum of everyday life begins again? Certainly it is almost like a little summer love fling to find a long neglected treasured project and enjoy some time with it again.

Det første arkæologiske fund er en pullover til Magen. Jeg begyndte på projektet i april 2009 (tak til dokumentationsmuligheden på Ravelry), så nu trænger den vist til at blive færdiggjort. Den er strikket på pind 2 og 2½mm og i en hør/bomuldsblanding, så det er et ægte sommerferieprojekt.

The first archeological find is a pullover I’m knitting for the Mate. I started the project back in April 2009 (thank you, Ravelry, for your wonderful documentary skills, i.e. remembering starting dates), so it’s about time it gets done. It’s knitted on 2 and 2½mm needles in a cotton/flax mixture, which in part explains the slow progress, but it also makes it an excellent summer time project.

Det andet projekt er af nyere dato. Det er endnu et transition-stash-buster-sjal til en meget god ven, der gerne vil have noget at lune sig med i vintertiden. Det er altid sjovt at se, hvordan farverne spiller sammen, når sjalet strikkes op, og jeg er temmelig sikker på, at det nok skal blive færdigt inden det atter bliver vinter.

The second project is of newer origins. It is yet another transition-stash-buster-shawl for a very good friend, who would like to have something warm to cuddle in when winter hits again. It is always fun to see how the colours play together, once they are being knit, and I’m pretty sure that it will be finished in good time for the next winter.