Jeg har fundet alle mine sweaterprojekter frem og gjort status. Det er sundt, for nogle gange bliver det lidt uoverskueligt, hvis poserne med projekterne bare ligger og gemmer sig, og opgaven vokser sig større og større inde i hovedet. Jeg var faktisk positivt overrasket over mit resultat. Jeg har 5 trøjer eller lignende i gang for tiden, og faktisk er en del af dem ret langt. Den ene bliver muligvis trævlet op, da jeg er usikker på størrelsen, men de 4 andre kommer nu i fast cirkulation i strikketiden, og så bliver de forhåbentlig færdig inden længe. Status er altså med ældste project først:

I’ve been through all my sweater projects and looked at their state of completion. It is a rather healthy excersize, since they sometimes lie in their project bags and grow out of proportion in my head – or at least they seem to do so. I was actually positively surprised over the result of my little rummage. I have 5 sweaters or similiar in progress at the moment, and several of them are pretty far in the process. One of them may end up being frogged, since I’m uncertain about the size, but the remaining 4 will now be moved into circulation to get a share of the knitting time, which hopefully results in them being finished soon. The account on the sweater front thus stands, with the oldest project first:

Ældste sweaterprojekt er fra april 2009. Magens jumper i hør og bomuld (Ravelry link) (på pind 2½ husker I nok) har nydt godt af at være sommerferieprioritet. Kroppen og ryggen er blevet færdig og jeg er i gang med forstykkerne. Ærmerne skal samles op fra kroppen og strikkes ned, så der er ingen montering, hvilket nok er meget godt. Magen er i højt humør over det pludselige fremskridt, og jeg håber, at han kan have en ny sweater inden alt for længe. Den bliver i hvert fald ikke gemt væk igen – nu skal den sgu være færdig.

The oldest sweater project is from April 2009. The jumper for the Mate in cotton and linen (Ravelry link) (knitted on 2½mm needles, as you may recall) has had a glorious summer. The body and back are finished and I’m currently knitting on the fronts. The sleeves are picked up from the body, so there is no seaming whatsoever, which is probably just as well. The Mate is happy over the progress and I hope he’ll be able to wear a new sweater before long. And he will, as I’ve promised that this wont be put away before it’s finished.

Miss Beezy (Ravelry link) er næstældst. Hun blev startet i februar 2010 under olympiaden. Jeg begik den fodfejl at regne ud, hvor mange masker jeg i gennemsnit skulle strikke om dagen for at blive færdig… det viste sig at være dumt, for resultatet var flere end jeg kan strikke på en dag, hvor jeg kun strikker, og jeg var lige startet på fuldtidsarbejde. Hun endte i skammekrogen af ren ærgrelse og er siden kommet frem af et par omgange. Jeg er faktisk næsten færdig med skørtet og skal til at begynde bærestykket, så måske hun skulle have lidt opmærksomhed igen.

Miss Beezy (Ravelry link) is the runner up in age. She was begun in February 2010 during the olympics. I then made the monumental error of calculating the number of stitches I needed to knit each day to finish… it turned out to be more than I can knit during a day where all I do is knit, and I had just then started a full time job. She ended in the corner of shame out of sheer anoyance with myself and have since made one or two appearances. It turns out that I’m actually very close to finishing the skirt part and am jus tabout to start on the upper body, so perhaps she has deserved my notice now.

Så er der det usikre projekt. Det er meningen det skal blive en tunika til min søster (Ravelry link), men jeg er temmelig usikker på størrelsen. Dette er ikke fremmende for strikkeglæden, og selvom den har været igang siden marts 2010 er den kun på babystadiet hvad angår det strikkede. Opskriften er skøn, Zickzack Tunica fra Interweave Knits, Spring 2009, og garnet er vidunderligt (malabrigo lace), men på en eller anden måde slår det ingen gnister for mig. Jeg er bange for, den må ofres på optrævlingsalteret for at give mig lidt mental ro.

Then comes the project with an uncertain fate. It is to be a tunica for my sister (Ravelry link), but I’m very uncertain about the size. This hampers the knitting spirit, and though it has been in process since March 2010, it is only in its infancy with regard to the amount of work left over. The pattern is beautiful, the Zickzack Tunica from Interweave Knits, Spring 2009, and the yarn is great (malabrigo lace), but somehow it doesn’t click. I fear I need to sacrifice it on the alter of frogging to gain some mental peace.

Den første af årsungerne, påbegyndt i februar i år, er min strikkesoduko/mysteriestrik/garnspagetti også kaldet Kinaskak Vest af Marianne Isager (Ravelry link). Den er faktisk rigtig sjov at strikke, men får jævnligt pauser i bar frustration over opskriften. Nu er jeg dog nået op til ærmegabet, så mon ikke den nok skal blive færdig, ikke mindst fordi jeg glæder mig vildt til at kunne bruge den (efter graviditeten, selvfølgelig).

The first of the yearlings, started in February this year, is my knitting soduko / mystery knit / yarn spaghetti also known as Kinaskak Vest by Marianne Isager (Ravelry link). It is actually a pretty fun knit, but it gets frequent turns of time-outs in pure frustration over the pattern. However, I’ve reached the sleeve hole, so it will probably be done in due time, especially since I can’t wait to use it (after the pregnancy, of course).

Nyeste skud på stammen er nok også den, der bliver først færdig. Det er et lille cardigannummer fra det nyeste Noro Silk Garden hæfte (Ravelry link). Dejlige farver, lækkert garn, simpel strik og pind 4 og 5mm giver god vind i pindene. Den blev startet i sommerferien som “behøver ikke at tænke” strik, og det har den opfyldt på det skønneste. Har strikket begge ærmer, ryggen og er i gang med det første forstykke.

The newest project on the sweater front is probably also the one, which will be finished soonest. It is a little cardigan from the newest Noro Silk Garden booklet (Ravelry link). Wonderful colours, yummy yarn, easy knitting and needles 4 and 5mm makes for speedy knitting. I started it this summer vacation as my “I don’t have to think” knitting, and it has proved itself worthy of the chance. I’ve completed both sleeves, the back and am currently some way up on the first of the fronts.