g4

Det er Sankt Hans dag – den længste dag i året. En dag, der byder på solskin (heldigvis) og sommervejr. Cykelture og legoleg. Madlavning og kaffedrikning. En generel følelse af, at denne sommer da egentlig bliver meget god. For mig har Sankt Hans altid markeret begyndelsen på den “rigtige” sommer – lige meget, hvordan vejret så ellers teede sig.

I går var vi til Sankt Hans aften hos venner med bål i grillen og børnevenlige tider. Det var hyggeligt og fredeligt, og i morges lugtede både jeg og resten af familien så fint af bålrøg, ligesom man jo egentlig skal. God Sankt Hans dag til alle derude!

It is Sankt Hans day today – the longest day of the year (perhaps not actually – but that’s the tradition). A day which gives me sunshine and summer weather. Activities with the kids (lego) and for myself (a bike ride). A day, where I have the general feeling that this summer is going to be rather good. Sankt Hans has always marked the beginning of the “actual” summer for me – with total disregard to the weather or planning of Holidays.

Yesterday we celebrated Sankt Hans night with friends. There was the obligatory bonfire in the grill and a children (and parent) friendly time schedule. It was lovely and relaxing and fun, and this morning both I and the rest of the family smelled faintly of the smoke from the bonfire, just as you are supposed to. Happy Sankt Hans (or St. John’s) day to all of you out there.