Hvordan skal man genstarte en blog, der har ligget mere eller mindre død i et (flere?) år?

Corona-livet har gjort sit til stilheden, men kombinationen af hjemmearbejde, -skole og -institution, stress, pressede børn, udredning, psykolog, psykiatri har godt nok været en hård nyser. Det har været og er svært at se i øjnene, at jeg ikke kan løfte på alle områder samtidig (og at jeg ender med at brænde sammen, hvis jeg prøver). Så selvom strik og design på mange måder er et frirum for mig, har det været der, hvor jeg “nemmest” har kunne stjæle lidt energi til energiregnskabet.

Samtidig har jeg godt vidst, at jeg er nødt til at skrabe lidt plads til det igen – for den kreative side af mig har brug for rum og plads – for det er et af de steder, jeg henter energi – og energi er der brug for!

For et par år siden tog jeg beslutningen om at flytte “Lykkefanten Strik og Design” ud af hjemmet. Vi havde brug for det sidste værelse, og jeg vidste godt, at jeg havde brug for et sted, som var mit kreative frirum. Det var så god timing i andre henseender – for med den efterfølgende 2. nedlukning blev strikkekontoret hurtigt til “hjemmearbejdsplads” for mig og “hjemmeskoleplads” for MM.

Selvom det på mange måder var både praktisk og hyggeligt, så gjorde det ikke det kreative flow nemmere – enten havde jeg mit fuldtidsarbejde i mit kreative værksted, eller mit kreative sted mit i min arbejdsplads. Både blog og design og strikkelyst haltede.

Kontoret er nu flyttet igen. Denne gang til et sted endnu tættere på mit hjem – og dermed er barrieren med transport reduceret – det er næsten ligeså nemt at smutte på strikkekontoret nu, som at gå i haven.

Og jeg har flyttet mit “rigtige” arbejde væk fra kontoret – ekstra skærme og andet IT-udstyr er forment adgang – det her er mit hjørne, mit kreative værksted, mit lager og walk-in-strikkebutik, og jeg har brug for at det bliver ved med at være sådan. Og fordi jeg selv er vildt nysgerrig, tænker jeg, at I måske også gerne vil se, hvordan Lykkefanten HQ nu ser ud.

Jeg elsker det herovre – og elsker, at jeg kan være her på fem minutter. Jeg elsker, at kunne se mit lager og få ideer og gå over og hente garn til at afprøve dem! Jeg håber, at kontoret her får gang i kreativiteten og design og strik for alvor igen – og jeg tænkte, at det nok ikke var den værste beslutning, at “skrive det højt” her på bloggen. For mine ambitioner og drømme bliver altid lidt mere virkelige, når jeg har sagt dem højt til nogen – eller skrevet dem ned her helt offentligt.

Short version in English:

Life has been a long series of curveballs throughout the last few years, and though I have tried carving out time for knitting and designing (and blogging), the energy hasn’t been there much.

I have recently moved my “knitting office” (the home of my part time design company) to a place nearer home – it only takes five minutes on bike to be over here and that is a huge help for me to actually get myself over here. It is wonderful for me to have a place of “my own” where my knitting takes center stage and I can let the creative part of myself have full control. I hope – and that is why I write this blogpost as a commitment pledge – that I can prioritize more time for design and actually doing what makes knitting so much fun for me.