Egentlig har det her ikke en disse med strik at gøre, men jeg er simpelthen nødt til at vise verden (og dermed bloggen), den smukke kniv, vi har fået af en god ven. Denne ven har det med knivmageri, som andre (undertegnede f.eks.) har det med strik, og derfor hjembragte jeg et stykke kauri mosetræ fra den store New Zealand tur til ham.

Et stykke af den lille stump træ er blevet til denne smukke kniv, hvor det gamle træ er blevet forenet med noget andet oldgammelt, nemlig mammut elfenben. To materialer, begge meget gamle, fra hver sit fjerne land, forenet i dag her i Danmark. Jeg synes det er fantastisk og smukt, og vi har nu fået endnu en ting med indbyggede minder og tanker, og som vi vi holde meget af og passe på.

The knife mammoth ivory ancient kauri

Actually this has nothing to do with knitting, but I simply had to show the world (and thus the blog), the beautiful knife we have been given from a very dear friend. Knife making is to this friend what knitting is to others (i.e. me), and that’s the reason I brought home a piece of bog logged kauri wood for him from the great New Zealand journey.

A little bit of that piece of wood has now become this beautiful knife, where the old wood is united with something else ancient, mammoth ivory. Two materials, both very old, from two very different and far-away countries, united today in Denmark. I think it’s amazing and beautiful, and that we now have another priceless piece with build in memories and thoughts. Something we’ll treasure and take care of.