Tour de Fleece er en god motivationsfaktor. Efter næsten ikke at have rørt min spinderok siden sidste års Tour, har jeg nu færdiggjort et rimelig stort spindeprojekt på under to uger.

Tilbage i august sidste år gik jeg i gang med at spinde den store portion Blue Faced Leicester uld, som jeg havde købt på Fåreavlernes Julemarked i 2007. Jeg var nået knap en spole ind i den før jeg gik i stå, og der blev ikke spundet mere før jeg, motiveret af de herrers cykelløb og gruppen på Ravelry, fik sat mig tilbage ved rokken i begyndelsen af juli. Nu er jeg så færdig og har hjemmespundet garn nok til en sweater (det håber jeg i hvert fald)… det føles lidt som en drøm.

Tour de Fleece is good for motivation. I had hardly touched my spinning wheel since the Tour of last year, and now I have just finished a rather large spinning project in under two weeks.

Back in August last year, I started spinning the large portion Blue Faced Leicester wool that I bought at the “Sheep breeder’s Christmas Fair” in 2007. I had managed to fill a bobbin before the progress halted, and nothing more was spun until I, moved by the sweating men on bikes and the group on Ravelry, again sat down by the wheel at the beginning of July. Now I am finished and have enough home spun yarn for a sweater (at least I hope so)… it feels rather like a dream.

  • Start: August 2009
  • Slut/Finished: 15th July, 2010
  • Fibre: Blue Faced Leicester
  • Vægt/Weight: 527 g worsted
  • Længde/Length: 737 m

Jeg har tvundet garnet med 3 tråde for at få et lidt tykkere garn, end jeg normalt spinder. Jeg blandede spolerne med entrådet garn, mens jeg tvandt (hedder det det?) for at blande eventuelle forskelle mest muligt. Efter vask slappede garnet meget af og er blevet blødt og elastisk og meget lækkert. Jeg glæder mig til at strikke med det, men jeg har bestemt mig for at tage lidt til og prøve at finde den helt rigtige opskrift.

Det næste spindeprojekt er allerede godt i gang. Jeg spinder nogle af de fibre, jeg købte på sidste års julemarked, til et rigtigt luksusgarn … en blanding af merino og cashmere, der bliver tvundet sammen med en tyndere tråd ren silke!

I plied a 3 ply yarn to get a slightly thicker yarn than I normally spin. I mixed the bobbins with singles as much as I could while I plied to try to even out eventual differences in the singels. After a washing the yarn relaxed beautifully and has become very soft and elastic and very very yummy. I look forward to knitting with it, but I have decided that I will take some time and carefully search for the “perfect” pattern.

The next spinning project is already going well. I am spinning some of the fibres I bougth on the most recent Christmas fair. They are destined for a pure luxury yarn… a mix of merino and cashmere that is to be plied with a thinner single of pure silk!