Blød og varm! Det er lige hvad min nye sweater er. Jeg blev færdig med den i weekenden efter en focuseret indsats på at få strikket ærmerne færdig. De var selvfølgelig hurtige at strikke, da jeg først kom i gang, og ikke mindst da jeg fik skiftet strømpepindene (kan man kalde pind 7mm for sådant?) ud med to rundpinde – så kom der gang i maskerne. Nu er jeg færdig og glad – lad mig bare indrømme at pind 7mm ikke er min yndlingspind at strikke med, mine hænder synes simpelthen, at det er hårdt at strikke på så store pinde. Men sweateren er god, og det er næsten ligefør jeg glæder mig til, at det bliver lidt køligere igen, så jeg kan begynde at bruge den.

Soft and warm! That is just the essence of my new sweater. I finished it this weekend after a spurt of focused knitting attention. I just lacked the sleeves and of course they didn’t take long to knit, once I got going. And once I switched from DPNs to two circular needles it made a huge difference in the knitting tempo. Now I am done and very happy – I’ll readily admit that 7mm is a tad too large to ever become my favorite needle size to knit with. It simply feels hard for my hands to knit with such large needles. But the sweater is good, and I almost look forward to the cooler weather, so that I can get to wear it.

  • Red Scoop (Ravelry Project link)
  • Mønster/Pattern: Scoop Pullover (Ravelry link) by Cathy Carron, Interweave Knits, Fall 2009
  • Garn/Yarn: Malabrigo Worsted, col. Burgundy, 458g
  • Pinde/Needles: 7mm
  • Noter/Notes: Den største forskel er, at jeg har stikket med et tyndere garn, på større pinde. Det gjorde jeg bl.a. for at undgå et alt for tykt stof, der ikke ville klæde min bebarmede figur helt så godt. Jeg ændrede også småting i opskriften. Bl.a. tog jeg ind under barmen og ventede lidt længere med at lave udtagningsrækken. Derudover strikkede jeg kroppen en hel del længere og lavede 3/4 ærmer (tog 2 m ind hver 11. omgang på ærmerne 4 gange og strikkede så 20 omg. ren rib) / The biggest change is that I have knitted with a thinner yarn and larger needles. One reason for this is that I wanted to avoid a too thick fabric that wouldn’t suit my large-bussom’ed figure as well. I also changed some smaller things in the pattern. Among these were decreases under the bust and I waited a bit longer before making the increase round. Furthermore, I knitted the whole body longer and gave it 3/4 length sleeves (I decreased 2 sts every 11th row four times and then knitted 20 rounds in plain rib).

Dejligt at have endnu en sweater at kunne trække i til vinter, og da jeg synes den klæder mig rigtig godt, vil den helt sikker blive brugt igen og igen. Så håber jeg bare, at garnet klarer brugen og ikke begynder at fnulre for meget, som jeg har hørt at Malabrigo har en tendens til at gøre.

It is wonderful to have another sweater to use when winter comes around, and as I think it suits me very well, I am certain that it will be my choice again and again. Then I just hope that the yarn holds up to the use and don’t pill too much, which I have heard is one little problem with Malabrigo.