Mange kilometer i bil gennem Europa giver rig mulighed, når man altså ikke selv er chauffør, til at strikke. Jeg plejer at vælge sokkestrikning, for der er nemt at lægge fra sig hurtigt, hvis chaufføren eller MM på bagsædet trænger til lidt forplejning. Det er blevet til to færdige par sokker på den nys overståede ferie.

Driving many kilometers through Europe gives a knitter plenty of opportunities, when she’s not driving that is, for knitting. I usually choose socks as my car knitting of choice. They are easy to put down if the driver or MM on the back seat needs something. This recent holiday resulted in two finished pairs.

  • Organic Circuit (ravelry project page)
  • Mønster/Pattern: mit eget, der forhåbentlig snart bliver færdigt / my own, which hopefully will be written soon.
  • Garn/Yarn: Pagewood Farm Yukon, col. New Horizon, 80 g = 4% for Sock-Yarn-O-Meter
  • Pinde/Needles: 3mm
  • Noter/Notes: par nr. 3 in min 26 par “plunge” / pair no. 3 in my 26 pair plunge

Inspirationen fik jeg fra et mønster i “Second Treasury of Knitting Patterns” af Barbara Walker, men undervejs har jeg lavet så meget om, at jeg ikke tøver ved at kalde det mit helt eget.

I got the inspiration from a stitch pattern in “Second Treasury of Knitting Patterns” by Barbara Walker, but during the trying-out-of-things I have changed so many things that I don’t hesitate to call it my own.

     

  • Happy Autobahn (ravelry project page)
  • Mønster/Pattern: min standardsok / my standard ribbed vanilla sock
  • Garn/Yarn: Opal Zwerger Feeling, 63 g = 3,15% for Sock-Yarn-O-Meter
  • Pinde/Needles: 2½ mm
  • Noter/Notes: par nr. 4 for 26 par plunge / pair no. 4 in my 26 pair plunge

Jeg startede de glade motorvejssokker på vej mod færgen i Rødby og strikkede lystigt på den første sok hele vejen til Slovenien (altså når jeg ikke kørte). Den anden sok blev startet i teltet dernede og blev færdig midtvejs oppe i Tyskland på vejen hjem. Så det har taget 4 lande og vel omkring 1500 km (som passager) at strikke parret.

I started the happy autobahn socks on our way to the ferry going south and knitted happily away on the first sock all the way to Slovenia (that is, when I didn’t drive). The second sock got started in the tent down there and was finished halfway up Germany on the way home. Thus it took 4 countries and I guess around 1500 km (as a passenger) to knit the pair.