Det der med “i morgen” kan være en lidt svævende betegnelse, når der er travlt i livet, men det er nu ikke den eneste grund til, at jeg ikke har vist billederne af min færdige Hvirvelstrøm frem. En anden grund er, at det viser sig, at den er for lille… ikke lidt for lille, men ganske alvorligt for lille! Grundet konstruktionen fandt jeg først ud af dette efter alle sømme var syet. Øv bøv og en hel masse andet grimt.

Jeg har på nogle punkter lyst til at kyle den langt væk, men på den anden side, så er den blevet smuk og lækker, og det er vel egentlig ikke trøjens skyld, at jeg har dummet mig så fatalt.

Jeg har en venindekreds af dejlige kvinder, der er af mindre fysisk statur end mig, så det kan være, at den kan finde et godt hjem hos en af dem. Men i mellemtiden vil jeg så præsentere den på bloggen alligevel og forsøge at lægge nederlaget bag mig (lidt svært, indrømmer jeg gerne).

The term “tomorrow” happens to be a rather relative one when life is busy, but actually it is not the only reason why I haven’t shown any pictures of my finished Hvirvelstrøm cardigan. Another reason is that it turned out to be too small… not a tiny bit either, but significantly and very much too small! Due to the construction I didn’t realize this until after all the seams had been sewn. I’ll admit that my thoughts on that subject aren’t suited for too much publisity.

In some ways I feel inclined to throw it far far away, but on the other hand, it has turned out beautifully and is very pretty and soft, and honestly, it can’t be the fault of the cardigan that I have messed up royally.

I have several wonderful female friends, who are of a more petite build than me, so maybe it will be able to find a good home with one of them. But in the meantime I will present it on the blog and try to put the defeat behind me (a rather difficult task, I’m finding).

    

  • Hvirvelstrøm (Ravelry project link)
  • Mønster/Pattern: Hvirvelstrøm af Annette Danielsen fra “Strik Naturligvis”, jeg har strikket str. M, men den synes mere som en S i færdig stand, og hvis jeg nu skal være ærlig burde jeg nok have strikket L eller XL… / Hvirvelstrøm by Annette Danielsen from the book “Knit Naturally”, I’ve knitted size M, but it has turned out more like a S and anyway I probably should have made a L or a XL…
  • Garn/Yarn: Kauni ensfarvet 8/2 uld/akryl i farve R-W4 i alt 485 gram / Kauni single colour 8/2 wool/acryllic in the colour R-W4. I used a total of 485 g
  • Pinde/Needles: 3mm
  • Noter/Notes: Jeg ændrede ærmekanten fra en rullekant til en ombukket kant med lidt tittefarve / I changed the cuff from a rolled cuff to a turned one with a bit of colour peeking out.

Det mest ærgelige er, hvor meget jeg havde glædet mig til at gå rundt i den trøje. Den er lige mig, helt og fuldt. Men sådan skal det altså ikke være. Overvejer om jeg har noget garn til en mere i en større størrelse, men ved bare heller ikke om jeg orker slæbet med hvirvel igen…

The most tragic is how much I had looked forward to wearing that cardigan. It is so much me, fully and totally. But it is not to be. I am considering if I have some yarn for another try in a larger size, but I just don’t know if I can bear working that great looooooong circle again…