Så er starten gået på min version af julekalender-broderi-alongen. Jeg fik købt de første materialer (hos Sommerfuglen) i mandags og gik i gang samme aften. Siden har det faktisk været lidt svært at løsrive sig, for det er nu sjovt at se motivet dukke op sting for sting.

I’m off and flying in my version of the advent-calendar-embroidery-along. I managed to sneak out and buy materials (at Sommerfulgen) last Monday and began the embroidery the same evening. Since then, the most difficult thing has been to tear myself away from it as it is very fascinating to see the pattern emerge stitch by stitch.

Indtil videre har jeg broderet halvandet tal af de 24, dog mangler detaljestingene med sort og gul, men dem regner jeg med at tage på en gang til sidst. Jeg har skiftet talfarverne ud med nogle lysere end angivet i mønsteret, fordi jeg helst ville have en blå baggrund. Det ser godt ud synes jeg, og hvis dette tempo fortsætter, så bliver der ingen problemer med at nå i mål før julemåneden 2011 (bank under bordet osv.).

So far I have done the first number and half the second of the 24. however, I still need to do the details in black and gold, but I am planning to do them all at one time, once the plain embroidery is done. I have changed the colours for the numbers from the ones specified in the pattern, as I wanted to have a deep blue background. I think it looks really good, and if I can continue at this rate, there will be no problems with having a finished calendar for the Christmas month of 2011 (knock on the wood, etc.)