Af og til undrer det mig, hvordan et næsten færdigt projekt kan ligge hengemt i strikkekurven i længere tid, uden at jeg lige bruger den sidste halve time, der skal til for at få det helt færdigt. Dagens gode eksempel er et halstørklæde, der manglede to (!) pinde for at være færdigt.

Sometimes I wonder how almost finished projects can be put away and languish in the knitting basked for longer periods of time without me taking that half hour, which will see them completed. The case of today is a scarf, which only needed two (!) rows to be finished.

Det er begyndt som protest mod eller måske rettere inspireret af blogbaskeren Camomille (Ravelry link), som var her og der og allevegne i blogland. Jeg er mere en halstørklædetype, så jeg tænkte at lave mit helt eget. Det er så blevet til denne skønne, bløde, lækre halssag, som er perfekt til de køligere dage, vi nu går imod.

It started as a protest against, or perhaps rather inspired by the must-have Camomille (Ravelry link), which were everywhere on the blogs. I am much more of a scarfy persuasion, so I began my very own project, which became this wonderful, soft, luxurious scarf that will be perfect for the colder days approaching.

  • Ziggy (Ravelry project)
  • Opskrift/Pattern: mit helt eget / my very own
  • Garn/Yarn: 121 g. Malabrigo lace, col. stone blue + 73 g. Isager Alpaca 1 = 194 g
  • Pinde/Needles: 4½ mm

Jeg har lavet brede zigzaggede striber med det lette look, som det giver at skifte mellem at holde tre tråde (2 malabrigo + 1 alpaca) sammen og kun at strikke med en tråd (alpaca). Begge garner er lace garner, så selvom der er holdt tre tråde sammen er halstørklædet stadig let og luftigt, og så er det helt utrolig blødt. Overvejede på et tidspunkt om det skulle have kvaster a-la-Grendesign, men bestemte, at det er bedre “au natural”.

I have knitted it with wide zigzagging stripes in that light look, which it gives to switch between knitting with three strands (2 malabrigo + 1 alpaca) and only one strand (alpaca). Both yarns are lace weight, so even when there are three stands together, it is still light and airy, and oh so wonderfully soft. For a while I wondered if it needed tassels a-la-Grendesign, but decided I like the look better without.