I dag er sidste chance for at deltage i lodtrækningen om Rachels bog “Ti Trøjer” (læg en kommentar her), så jeg synes, det måtte være passende, hvis jeg nu viste mine favoritter frem. Det er ikke helt nemt at vælge, og så alligevel for “Ti” stjal mit hjerte med det samme. Både farve og teknik og hele looket er jo hamrende godt. Den trøje er krøbet ret så langt op på listen over ‘ting, jeg ville strikke, hvis jeg havde tid’.

Today is the last day where you can enter my draw to win Rachel’s book “Ti Trøjer”, so I thought it appropriate if I showed, which cardigans are my favorites. It wasn’t that easy, because all ten of them are beautiful, but then again “Ti” (ten) stole my heart from the first moment I saw it. The colour combination, the technique, and the complete look for the cardigan is over the top WOW! This particular cardigan has crawled quite high on the list over ‘Things I Would Knit If I Had Time’.

Number Ten

“Ti” (c) Rachel Søgaard & Kira Brandt

Det var straks en hel del sværere, at udvælge de næste favoritter, men “Fire” blev jeg ved med at vende tilbage til. Den ser bare så skøn og hyggelig og brugbar ud. Jeg er sikker på, at den ville få fast plads i rotationen i mit klædeskab, ikke mindst på råkolde januardage, eller på sommerhusferier i foråret og efteråret, hvor man mere eller mindre bare bor en i dejlig trøje.

It was quite a bit harder to choose the next favorites, but I kept returning to “Four“. It looks utterly cozy (and beautiful, but that goes almost without saying) and wearable. I am sure it would be a favorite on cold January days or when spending a spring or autumn weekend in a cabin – and I could definetely see myself wearing it all the time during my next holiday in Greenland (a place perfect for sweater wearing!).

(c) Rachel Søgaard & Kira Brandt

“Fire” (c) Rachel Søgaard & Kira Brandt

Den sidste favorit er “Otte“, som er endnu en stjernetrøje (ja, jeg kan godt lide stjerner i strik). Endnu en enkelt, smuk og meget Rachelsk trøje. Jeg kunne sagtens se mig bruge den på arbejde – det er måske den af alle trøjerne, jeg bedst ville kunne bruge i arbejdshverdagen (jeg arbejder et temmelig konservativt sted, men kan dog alligevel slippe afsted med at gå i striktrøjer).

The last favorite in this round is “Eight“, which is another star embossed cardigan (yes, I like stars in my knitting). Once again a beautiful, simple and very Rachel-type cardigan. I can easily see myself wearing it at work – perhaps this is the one cardigan from the book, which would be most easy to fit into my work-day wardrobe (I work in a rather concervative business, but can still wear my knitted beauties most of the time).

"Otte" (c) Rachel Søgaard & Kira Brandt

“Otte” (c) Rachel Søgaard & Kira Brandt

Egentlig er det lidt morsomt, at det måske ikke er den mest “brugbare” trøje, jeg drømmer mest om at strikke, men den som jeg tror er sjovest at strikke. Jeg er nu helt sikker på, at jeg ville gå meget med “Ti”, hvis den nogensinde bliver strikket, men en del af fristelsen ligger helt sikkert også i de teknikker, der er brugt. På den måde er jeg nok ret meget en proces-strikker, altså en hvor en ret stor del af fornøjelsen ligger i selve strikningen og ikke nødvendigvis i forventningen til det færdige stykke strik. Hvad med jer? Hvordan vælger I, hvilke trøjer I har lyst til at strikke?

As I write this post, it strikes me that it’s rather funny that it isn’t the most practical cardigan, which I dream of making first, but rather the one, I think would be most fun to knit. I’m pretty certain that I’d wear “Ten” <u>a lot</u>, if I ever knit it, but a great part of the lure lies in the techniques. In that way, I’m probably more of a proces knitter, i.e. one who gets a great deal of enjoyment in the knitting proces and not necessarily in the finished knit. What about you? How do you choose which garments you’d like to knit?