plain man socks - too big for meDet er ikke altid, at sokker behøver at være i vilde mønstre og med heftige snoninger. Nogle gange er det faktisk ganske tilfredsstillende bare at strikke et par helt enkle sokker. Især hvis garnet er lækket, og modtageren fortjener lidt luksus. Begge dele gør sig gældende i dette tilfælde. Det er første gang jeg prøver at strikke i Shibui (men bestemt ikke sidste), og modtageren er min søde morfar, der i dag fylder 75 år. Tillykke morfar!!! Jeg håber, du kan lide sokkerne.

Socks don’t always have to be wildly patterned, with crazy cables or fine lace. Sometimes it is actually more satisfying just to knit a pair of plain jane socks. Especially if the yarn is gorgeous, and the recipient deserves a little luxury. Both accounts are fullfilled in this case. It is the first time I try knitting with Shibui (but certainly not the last), and the recipient is my sweet grandfather, who turns 75 today. Happy birthday granddad!!! I hope, you like the socks.

Mønster/Pattern: Mit egen standard sok, dog med hæl med forkortede rækker / My own standard sock, but with a short-row heel.

Garn/Yarn: Shibui Sock (Tweed) 67 g + Sock Wolle 20 g = 8,7% på Sock-O-Meter

Pinde/Needles: 2,5 mm og 2,75mm

God eller grel/Hot or not? Jeg er rigtig godt tilfreds med de færdige sokker. Kan godt lide de matchende hæle, kanter og tåspidser, der på en måde samler sokkernes udtryk. Er ikke helt blevet venner med den type hæl endnu, men mon ikke øvelse gør mester. / I am quite happy with the finished socks. I like the matchiness of the heels, cuffs and toes. This, I feel, makes the socks come together. I am not that good friends with the short row heels yet, but I suppose that practise makes perfect.

Jeg har endnu en lille ting, der sørger for procenter på Sock-O-Meteret, for jeg har strikket en lille djævlehue i det samme garn som BSJ’en. Den vejer blot 18 g = 1,8 %, men lidt har jo som bekendt også ret. Der er desværre ikke noget billede.

I have also finished another little thing that adds percentage to the Sock-O-Meter. It is a little baby hat (a devils hat) in the same yarn as the BSJ. It only weighs 18 g = 1,8 %, but every bit counts. Unfortunately I don’t have a picture, so you’ll have to take me on my word.