I dag starter Tour de Fleece (Ravelry link) for spindeentusiaster og ganske almindelige, lettere overmodige hyggespindere (såsom mig). Jeg har en urimelig stor bunke fibre, som jeg gerne ser blive til garn inden Touren er ovre, men jeg har også et enkelt prioritetsprojekt. Det er 250 gram birdsnests fra Yarn or a Tale i en specialbestilt indfarvning. Det er en blanding af tussah silke og merino (50/50) og min plan er at spinde et fint, tyndt, totrådet sjalsgarn af det.

Indtil videre er jeg dog ikke kommet længere end forberedelserne, hvor jeg deler rederne op i flere smalle stykker og “teaser” dem for at forberede selve spindearbejdet. Men godt begyndt er som bekendt …. naj, jeg tror ikke det giver halvt fuldendt… så jeg er nok bare godt begyndt!

Birdsnests for TdF spinning

Today is the beginning of the Tour de Fleece (Ravelry link) an event for spinning enthusiasts and ordinary, slightly overcommitted spare time spinners (like me). I have an impressive amount of fibre that I would like to see turned to yarn before the Tour is finished, but I also have a priority project. It is 250 gram birdsnests from Yarn or a Tale in a specially commissioned colourway. It is a mix of tussah silk and merino (50/50) and my plan is to spin a fine, thin, 2-ply shawl yarn.

So far I haven’t gotten further than the prep work, where I split the nests into smaller, narrow pieces and “tease” them to prepare for the actual spinning. But as everybody knows that a job well begun is a job half…. nah, I’m not so certain that this equals half done in this case… so I’m probably just well begun!