Ferie kan være fantastisk for ens strikkeproduktion. Min har i hvert fald været god. Mojo’en er kommet tilbage, og nogle ældre projekter er blevet færdiggjort. Det føles rart sådan at rydde lidt op inden hverdagen atter rammer.

Vacationing can be amazing for ones knitting. At least it has been good for mine. My knitting mojo has returned and some oldish projects have been finished. It feels good to have cleared a bit out before the normal days begin.

  • fringeMan Stripe Scarf (Ravelry project link)
  • Mønster/Pattern: Ikke rigtig noget, bare en hel masse masker (403 for at være præcis) op på pinden og så strikke retmasker til man er ved at kvæles. Garnskift hver eneste pind og ikke noget hæfteri, bare binde enderne sammen til kvaster. / There actually isn’t one, just cast on a whole bunch of stitches (403 to be precise) and then garter your way through boredom. Change yarn on every row and no sewing in of ends, just bind them together to make the fringe.
  • Garn/Yarn: sokkegarns rester i grøn og blå, i alt 97 gram = 9,7% på Sock-O-Meteret / left-over bits of sock yarn in green and blue, a total of 97 g used = 9,7% on Sock-O-Meter
  • Pind/Needle: 3 mm, 80cm circular
  • God eller grel/Hot or not: Magen har erklæret det for et perfekt herrehalstørklæde, så målet er ramt. Det skal nok blive en god julegave til en eller anden. / The Mate has deemed it as a perfect mens scarf, so I’ve achieve the goal I set out to reach. It will become a good present for someone, come Christmas.

 

  • P8147777Pair # 6 (Ravelry project link)
  • Mønster/Pattern: Marlinspike (Ravelry link) by Lykkefanten
  • Garn/Yarn: MacKintosh Yarns Mey Seacell, 90 g = 9% for Sock-O-Meter
  • Pind/Needle: 3mm DPN
  • God eller grel/Hot or not: Igen var det Magen, der stod for bedømmelsen, og igen har jeg vist ramt hans smag (gad vide om han fisker efter noget?). Et par gode herresokker er i hus / Once again it was the Mate who gave the assesment, and once again I seem to have found his taste (I wonder if he’s angling for something?). A pair of good mens socks are in the gift box.