Slow food er jo et begreb i sig selv, så hvorfor ikke slow socks? Sokker strikket ikke for at nå en bestemt kvote, eller for at få dem hurtigt af pindene, men simpelthen fordi de er smukke og dejlige… og meget langsomme at strikke. Nu kan man vel med en hvis ret kalde alle håndstrikkede sokker for slow socks, i hvert fald i sammenligning med butikskøbte, men det seneste par af mine pinde slår nu alle rekorder. Jeg vidste godt, da jeg begyndte på dem, at jeg ikke skulle forvente, at det gik hurtigt. Men denne viden gjorde også, at jeg bare gav mig selv lov til at nyde strikningen i fulde drag.

Slow food is a commonly know concept, so why not slow socks? Socks knitted not to reach a certain quota, or to get them quickly of the needles, but simply because they are beautiful and gorgeous… and very very slow to knit. It is possible, I suppose, to call all hand knitted socks slow socks, at least compared to shop bought ones, but the latest pair of my needles is the record holder in my home. I knew, when I started them, that I shouldn’t expect the knitting to go fast… or even just normal. But this knowledge also freed me up to just fully enjoy the sensation of knitting… they became my yoga-knitting.

Red Herring... herringbone

  • Red Herringbone (Ravelry project link) (# 9 for 52 pair plunge III)
  • Mønster/Pattern: Herringbone Rib Socks (Ravelry link) by Kristie Schueler
  • Garn/Yarn: Malabrigo sock, Boticelli Red, 69 g = 3,45 % for Sock-Yarn-O-Meter II
  • Pinde/Needles: 2½ mm
  • Noter/Notes: Selvom jeg var indstillet på meditativt (= langsomt) strik, kunne jeg alligevel ikke lade være med at forsøge at sætte tempoet op. Det lykkedes at finde en nemmere måde at lave den ene af pindene, men stadigvæk ikke verdens hurtigste. Alligevel var den en sand fornøjelse, for mønsteret er velskrevet og giver et smukt resultat og garnet er dejligt at strikke med. En endelig bonus kom, da designeren bad om lov til at bruge mit billede på hendes Ravelry side for opskriften. / Even though I was prepared for meditative (i.e. slow) knitting, I couldn’t help but try to find a quicker way to knit the pattern. I succeeded in figuring out an alternative way to do the second row of the pattern, but still it wasn’t one of the fast knits. Even with all this, it was a true pleasure as the pattern is well written, the resulting sock gorgeous, and the yarn a pleasure to knit with. A final bonus arrived when the designer requested to use my picture on her Ravelry pattern page.