Livet kører godt nok stærkt for tiden… der er mange jern i ilden og meget der skal nås, så blogning og til dels også strikning kører på sidespor lige nu. Men lidt bliver der alligevel strikket, det er jo min måde at holde hjernekassen fri af for meget stress, så en pind på der til i ny og næ, og så bliver der jo af og til også noget færdigt.

Life is running at a break neck pace at the moment… I’ve got many irons in the fire and have much to try to fit into the limited time of the day. This means that blogging and for some part knitting runs in second (fifth?) place. But I do knit a little bit, as it is my way to keep sane. Though it’s only one row at a time, something gets done from time to time.

 Father and son socks

  • Father and son socks (10 & 11 for 52 pair plunge III)
  • Mønster/Pattern: min private standard sok str. far 45 og søn 23 / my vanilla standard sock size bigfoot (mens) 45 and child 23
  • Garn/Yarn: Bärengame 76 g til fars sok og 23 til søns, samt 4 g Arwetta til tæerne på sønnens, i alt 103 g = 5.15% til Sock-O-Meter / Bärengame 76 g for fathers and 23 for sons, plus 4 g Arwetta for the toes on the son socks, a total of 103 g = 5.15% for the Sock-O-Meter
  • Pinde/Needles: 3mm til faderen og 2½mm til sønnen / 3mm for the father and 2½mm for the son
  • Noter/Notes: Normalt plejer jeg at være ganske tilfreds med det meste sokkegarn, alt har sine styrker og svagheder, men dette garn gav alligevel en hel del flere problemer end sædvanligt. Dels smittede det grusomt af under strikningen, og så var der knuder i. Nu håber jeg, at det ter sig bedre efter vask, men jeg er ikke sikker på, at jeg vil købe det igen. / Normally I’m pretty well satisfied with most sock yarns, everything has its forces and weaknesses, but this yarn gave me more troubles than usually. Firstly the dye came off in the knitting and coloured my hands, which annoyed me, and secondly there were several knots in the yarn. I just hope it’ll behave better after the washing, but I’m not sure I’ll ever buy this yarn again.