Det er ikke så tit jeg spinder for tiden, men sidste år fik jeg faktisk produceret en del garn. Det har så siden bare ligget på lager, for af en eller anden grund er jeg process-spinder, dvs. jeg nyder det at skabe garnet.

Det er egentlig lidt synd, for der er næsten ikke noget bedre end at strikke med sit eget hjemmespundne, lækre (hvis man nu selv skal sige det) garn. Af og til lykkes det endda at finde et mønster, der kan bruges til de begrænsede meter, der jo ofte er resultatet af spinderier, når man altså ikke lige får købt fibre i rigelige nok portioner. Det er sådan et lille projekt, det er blevet til i denne omgang.

I haven’t spun a lot this past 10 months, but last year I managed to produce a rather handsome amount of yarn. Since then it has been lingering in my stash, because I happen to be more of a process spinner, enjoying the creation of the yarn, not necessarily the usage of it.

It’s kind of sad, because it is almost an unmatched pleasure to knit with your own gorgeous (if one may say so) handspun yarn. Sometimes I succeed in finding just the right pattern for a limited amouth of the treasured handspun, cause limited it often is, that is when I haven’t happened to buy a lot of fibre in one go. One such small project was finished recently.

Sea Ribbon Scarf (Ravelry link)

  • Mønster/Pattern: Lace Ribbon Scarf by Veronik Avery
  • Garn/Yarn: mit eget håndspundne 100 pct. silke, 66g = 295m / my own handspun silk, 66g = 295m
  • Pinde/Needles: 3mm
  • Noter/Notes: Fordi jeg havde en begrænset mængde garn, slog jeg lidt færre masker op (44 i stedet for 53) / As I had a limited amout of yarn, I cast on fewer stitches (44 instead of 53).

   

Det er blevet helt perfekt! En lille halsklud til en forårsdag… eller rettere nok en sensommerdag, for foråret synes at være blevet sprunget over i denne omgang. Det er blevet sommer på et øjeblik – ikke at jeg på nogen måde brokker mig over det. Silken er blød og lækker og fin, og jeg er glad for at have brugt rub og stub af denne lille skat. Tror muligvis, at det kunne blive startskuddet til at få brugt lidt andet af mit hjemmespundne lager.

It turned out perfectly. A little scarf for a spring day… or maybe possibly a late summer or early autumn day, because spring seems to have gone missing in the transition from winter to summer. Summer has more or less come overnight – not that I’m complaining in any way. The silk is soft and lovley and shiny, and I am very happy to have used every last bit of this little treasure. Perhaps this will be the start of a series of knit using my handspun stash.