Jeg har fået strikkelysten tilbage efter min cardiganmisére (den finder vel på et tidspunkt den rette ejer, og indtil da, gider jeg ikke lade mig irritere af den mere). Er snart færdig med endnu en ting på listen og så småt begynder lysten til nye projekter da også at melde sig.

I have regained my knitting mojo after the failure of the cardigan (it hasn’t yet found a new home, but I know it will, and I have decided not to be bothered by it anymore). I am going to finish another thing on my list tonight and the temptation to cast on a new project has recently started letting itself be known again.

Det hjælper absolut ikke på strikkemonogamien at have skaffet den nyeste Annette Danielsen bog “Strik en Stund” til huse. Nøj, hvor er der mange lækre ting i den. Som sædvanelig er der mange flotte, og noglegange anderledes ting, i bogen. Jeg var omkring Sommerfuglen i torsdags og fik mit eksemplar signeret af AD selv. Desværre havde jeg for travlt (og var muligvis for “star struck”) til at blive og snakke lidt.

It doesn’t help my attempt at monogamous knitting to have bought the newest book by Annette Danielsen, “Strik en Stund” (the Danish titles translates into “Knit a Moment”). Phew, there are many gorgeous things in that book. As usual there are a lot of pretty and sometimes quirky things in the book. I bought it in Sommerfuglen this Thursday and got it singed by AD herself. Unfortunately I was too busy (or possibly too star struck) to stay and chat.

Af de 17 opskrifter, er der 15 sweatre, 1 hue/halstørklæde sæt og 1 dobbeltstrikket halstørklæde. Pæn fangst i en enkelt bog. Jeg har det sådan, at jeg typisk kun gider eje en bog, hvis de enten giver god inspiration (for eksempel nye teknikker eller mønsterbøger eller lignende), eller har mindst 2-3 ting, jeg kunne finde på at strikke. Og med denne bog er der så absolut gevinst. Jeg har allerede købt garn til 3 projekter, og mon ikke det bliver til et par mere.

Of the 17 projects in the book, 15 are sweaters/cardigans, 1 is a hat/scarf set and 1 is a double knitted scarf. A rather good haul, I’d say. As a matter of cause I only buy knitting related books if they either inspire me (new techniques, stitchs patterns or such) or if there are at least 2-3 things that I can see myself knit immediately. This book is definetely a winner, I have already bought new yarn for 3 projects in it, and have at least as many more in my inner que.

Den første bliver helt sikkert Syren (Raverly link), en let og feminin cardigan, der vil klæde min tøjstil (og mig) godt. Den vil helt sikkert også være god på ikke helt så kolde dage på arbejde.

The first one to be cast on will be Syren (Ravelry link), a light and feminin cardigan. It suits my clothes style (and me), or so I think. It will probably also be a hit on the medium cold days at work.

Den næste i køen er nok Overblik (Ravelry link). Der er noget med de snoninger, der siger “strik mig!!!!”. Desuden synes jeg altid at snoninger er sjove at strikke, så måske den bliver hurtig færdig?

The next in line is probably Overblik (Ravelry link). Something about those cables are speaking to me, and saying “knit me!!!”. Besides, I know that cables keep me entertained, so it should be quickish.

Der er lidt tvivl med hensyn til hvad tredjeprioriteten er. Måske en Morgenstund (Ravelry link) eller måske Nostalgi (Ravelry link). Morgenstund er en vest, som jeg kan se mange anvendelsesmuligheder i, og så ser den temmelig enkel ud (god tv-strik). Nostalgi er bare flot! De snoninger og former og små lækre detaljer er guf for strikkeren, men den er også vanskeligere at gå til (der er ingen diagrammer på snoningerne) og strikket i seperate dele = syning. Nå, den tid den sorg.

There are some doubts in my mind regarding priority number three. Perhaps a Morgenstund (Ravelry link) or perhaps Nostalgi (Ravelry link). Morgenstund is a vest which has potential for being used in many different situations, and furthermore it looks like a rather simple knit (good for tv-knitting). Nostalgi is just purely beautiful! The cables and the fit and the many little details are all gorgeous and fun to knit, but it is also a more consuming knit (there are no diagrams for the cables either) and it is knitted in seperate parts = seaming. Oh well, there will be time enough to decide.

 

Derudover er der flere ting der frister, men ovenstående fire projekter er nok dem, der trækker mest i mig.

There are many more patterns that tempt me, but the four mentioned above are probably the ones that tempt me the most.