Det går faktisk ret godt med at få reduceret mængderne af projekter. Endnu et er færdigt og klar til aflevering… sådan cirka 2½ år efter jeg gik i gang (godt at min veninde har en stålsat tålmodighed). Det har været en kamp på mange planer. Det var et halstørklæde, som jo til tider er notorisk kedsommelige, mønsteret var svært, og der var ikke noget diagram. Jeg havde svært ved at se, hvor jeg var henne i mønsteret og måtte hele tiden sidde med opskriften, og det er altså ikke lige mig.

På et tidspunkt fik jeg så den brilliannte (og temmelig åbenlyse) ide at prøve at lave et diagram over mønsteret. Det gik efter et par forsøg (hvordan er det lige man tegner 4rsm og sssk?) og så blev strikningen ganske mærkbart bedre. Til sidst kunne jeg endda klare mig uden diagram.

Nå, tørklædet er blevet smukt, garnet er lækkert (det er det sidste garn, jeg købte på vores New Zealands tur), og så har jeg lært en hel masse. Dels at det passer mig bedst med diagrammer, og dels en ting eller to om at sy to stykker med hulstrikning sammen med en usynlig søm.

My reductions of wips seems to be going well. Another piece is finished and ready for handing over… about 2½ years after it was started (a good thing that my friend has a patience made of iron). It has been a struggle on many levels. It was a scarf, which from time to time is notoriously boring, the pattern was difficult, and there wasn’t a chart. I had difficulties figuring where I left off in the knitting, so I had to have the pattern with me all the time, and that didn’t suit me at all.

At one time I got the brilliant (and pretty obvious) idea to try to draw a chart of the pattern. A couple of attempts later (how do you draw a k4tog or sssk?) I succeeded and the knitting got markedly better. Towards the end I could even manage without the chart.

Oh well, the scarf turned out beautifully, the yarn is gorgeous (it is the last yarn I bought on our last trip to New Zealand), and I have learned a lot. Firstly, I function best with a diagram of lace patterns, and secondly, I learned a lot about grafting two pieces of lace together.

 

  • Green bell scarf (Ravelry project link)
  • Mønster/Pattern: Silver Bell hat and scarf (Ravelry link) by Stephanie Earp
  • Garn/Yarn: Touch Yarns Merino 4ply, 98 g (1 nøgle / 1 skein)
  • Pinde/Needles: 3½mm
  • Noter/Notes: strikket fra enderne og ind i to halvdele og syet sammen på midten / knitted from the ends to the center and grafted at the middle

Hmm, jeg ser lige, nu hvor jeg sætter links og så videre, at der nu er inkluderet et diagram i mønsteret… måske jeg skulle have kigget efter opdateringer lidt tidligere?

Hmm, just as I’m adding links, I see that the pattern has been updated to include a diagram… perhaps I should have looked earlier?