Min far blev 50 i mandags, og siden jeg længe har vidst, at han ønskede sig en hjemmestrikket vest, måtte det jo være den perfekte lejlighed. Da det nu er min far, vi snakker om, så måtte der jo lidt mere til, så derfor har jeg strikket en vest, der bruger noget af mit hjemmespundne garn. Den blev færdig i weekenden, men er endnu ikke blevet afleveret. Heldigvis ved han godt, at han får den, så det gør ikke noget, at jeg viser den frem på bloggen.

My father turned 50 this Monday, and since I have long known that he wanted a home knitted vest it was the perfect time to make one for him. As we’re talking about my father, I had to go a bit further, so I have knitted a vest incorporating some of my handspun yarn. It was finished in the weekend, but hasn’t been given to him yet. Luckily he knows that he’s getting it, so posting about it here doesn’t make a big difference.

  • Handspun father’s vest (Ravelry project link)
  • Mønster/Pattern: Mit eget, men med inspiration fra en gratis opskrift (Ravelry link) / my own, but with inspiration from a free pattern (Ravelry link)
  • Garn/Yarn: Håndspundet merino og Clifton Wool’n’Things 8 ply i farven “fog”, et uldgarn jeg købte, da vi var i New Zealand, i alt 407 gram / Handspun merino and Clifton Wool’n’Things 8 ply in the colour “fog”, a pure wool yarn I bought when in New Zealand, the total used is 407 grams
  • Pinde/Needles: 5 mm til kroppen og 4½ mm til afslutningen i hals og om ærmehullerne / 5 mm for the body and 4½ mm for the finishing edges around the neck and at the armholes.
  • Noter/Notes: Vesten er 72 cm lang og 65 cm bred / The vest is 72 cm long and 65 cm wide.

Igen var jeg utrolig heldig og havde kun akkurart lige hjemmespundet nok til at færdiggøre den sidste stribe. Jeg må have gjort et eller andet godt, siden strikkeguderne er så venlige for tiden.

Again, I was incredibly lucky and had just enough of the handspun to finish the last stripe. I must have done something right to please the knitting gods, since they have been so friendly lately.