Jeg er endelig blevet færdig med at teststrikke Verdandi’s sidste størrelse. Det er en lille baby/børnetrøje, som jeg har arbejdet med opskriften på i flere år, ikke fordi den har været træls, men fordi jeg er blevet distraheret af andre ting undervejs. Nu er jeg endelig tæt på at kunne udgive den, og samtidig har jeg en fin lille trøje at kunne putte mindstemanden i, når han engang kommer (jep, det bliver en lillebror).

I’ve finally finished the test knitting of the last size of my Verdandi pattern. It is a little baby/toddler cardigan, which I have been working on for several years. Not because it has been particulary difficult, but because I’ve been distracted by several other things during that time. Now I’m finally close to being able to publish it, and at the same time I have a lovely little cardi to put the wee boy in when he finally arrives (yup, it’s to be a baby brother).

Det med at blokke ting med snoninger volder altid problemer for mig, men jeg har fundet et par ting, der hjælper. Nu er sådan en babytrøje jo for lille at bruge mine almindelige blocking wirer på (det ville ellers have været mit første bud), så i stedet har jeg brugt nogle af mine tynde strikkepinde af metal. Dels et par jumperpinde til ærmerne, og dels nogle 1½mm pinde til kanten. Det giver et mere jævnt resultat, end hvis jeg havde forsøgt mig med bare at sætte nåle i.

Blocking things with cables have always been tricky for me, but I’ve found a couple of things that helps. A baby cardigan is too small to use blocking wires on (those would have been my go-to solution in other cable-blocking-situations), so instead I’ve used several of my smallest knitting needles (those of metal). A couple of straights for the sleeves and some 1½mm needles to thread through the buttonband edge. The result is a more even blocking with straighter edges.

Mens trøjen ligger og tørrer overvejer jeg, hvilke knapper der skal i. Jeg har tre versioner, der kan bruges, i gemmerne, og af dem hælder jeg mest til den grå (længst til højre), men synes samtidig at de måske går lidt for meget i et med trøjen. Så jeg overvejer, om jeg i stedet skal gå ud og købe nogle knapper… måske nogle blå?

While the cardigan is drying, I’m wondering which buttons to put in it. I have three versions in my stash, which could be used. Of the three I’m favoring the grey ones (furthest on the right), but I’m not quite sure if they are too bland. So I’m wondering if I shouldn’t go out and buy some new ones… perhaps some blue ones?