Hmfff… hvor man bare elsker, når wordpress æder et helt, næsten færdigt indlæg inden man kan trykke “gem”… nå, men I slipper ikke, for jeg vil vældig, vældig gerne fortælle om min nye strikkebog.

Don’t you just love it when wordpress eats an almost finished blogpost before you manage to press “save”… oh well, you still won’t escape, as I really, really want to tell you about my new book of knitting patterns.

Jeg bladrede i “Mere feminin strik” af Lene Holme Samsøe for første gang til en strikkeaften for noget tid siden. Dagen efter måtte jeg omkring den nærmeste boghandel, der heldigvis havde et eksemplar stående, som fluks kom med mig hjem. Det er nu ikke ofte, jeg køber bøger med strikkeopskrifter, mit strikkebibliotek er mere opslagsværker med mønsterdiagrammer og lignende til inspiration, men af og til er der en bog, der fejer al modstand væk af den simple årsag, at jeg bliver forelsket i den ene efter den anden af modellerne. Dette er en sådan bog for mig.

I leafed through “More feminine knitting” by Lene Holme Samsøe for the first time at a knit night some while ago. The very next day I found the nearest book shop and bought one for myself. It isn’t often I buy books with knitting patterns, my knitting library tend more towards the inspirational works of stitch guides and such other items, but from time to time a book comes along that charms all defences away by the number of gorgeous models in it. This is such a book for me.

Bogens 27 designs er opdelt i fem kategorier: riller, bladmønstre, struktur, fletmønstre og hulmønstre. Det virker rigtig godt, for hvert afsnit får et smukt sammenhængende tema, og bogen fremstår meget klar i sin helhed. Jeg har valgt at vise mine favoritter i hvert af afsnittene, men der er mange flere smukke ting, der også frister, og jeg vil ikke være overrasket, hvis jeg ender med at strikke ganske mange af modellerne.

The 27 designs in the book are sorted in five categories: ridges, leaf patterns, structure, braid patterns and lace. It works perfectly, as each section has a beautifully uniting theme and the book as a whole presents itself structured and whole. I’ve chosen to show my favorites from each of the sections, but there are many more beautiful models that also tempt me, and I won’t be surprised if I end up knitting quite a few of them.

Afsnittet om riller er fokuseret på retstrikning og riller. Det er enkle, men smukke designs. Min yndlings i dette afsnit er Siris sjælevarmer, der ser smuk ud i sin enkelthed. Den ser rar ud og jeg tænker, at den vil være god at have at putte i, når man tusser rundt en mørk og kold vinterweekend.

The section about ridges is focused on garter stitch and other ridges. The designs are simple, yet beautiful. My particular favorite in this section is a shrug called Siri, which is beautiful in all its simplicity. It looks like a cozy thing to cuddle in when cold winter weekend hits again.

Afsnittet om bladmønstre indeholder min måske absolutte favorit i hele bogen, nemlig Palma. Det er en slå-om cardigan med mellemlange ærmer og et utrolig smukt mønster med snoninger på ryggen. Den står meget, meget højt på min ønskeliste over nye projekter.

The leaf pattern section contains perhaps my favorite of the entire collection. A beautiful wrap cardigan with middle length sleeves and a gorgeous cabled panel on the back. Palma, as the design is named, is very high on my to-cast-on list indeed.

Der var flere smukke modeller i strukturafsnittet, men jeg faldt for Raya på grund af det fine mønster, den flotte konstruktion med den dybe åbning fortil og en hætte, der vokser så smukt ud af blusen, at jeg faktisk kunne se mig selv bruge den (stor ros fra en notorisk antihættetrøje person).

There were several beautiful models in the section about structure, but I chose Raya because of the very beautiful stitch pattern, the beautiful shape of the jumper with the deep opening in the front (I think it’s called a henley) and a hood, which grows so prettily out of the garment that even I could see myself wearing it (a pretty large compliment from a firm anti-hood person).

Snoninger er jeg altid glad for. Favoritten i dette afsnit er faktisk todelt, idet opskriften er en dobbeltopskrift. Lea og Lola er den samme trøje, der kan laves i to længder, som en kort bolero og som en lang trøje. Jeg har kun et billede af den lange, idet det nok er den, jeg selv ville strikke. Men konceptet er smart, især når det bliver så smukt udført som her.

I’m always happy to see cables used. The favorite in this section is actually two pieces, as the pattern is a two-in-one. Lea and Lola is the same cardigan, but in two lenghts, one a short bolero, the other a long cardigan. I’ve only got a picture of the long, as it would probably be this version I knit for myself. But the concept is clever, especially when it is as well executed as it is here.

Den valgte favorit i hulmønsterafsnittet er ikke en, jeg selv vil komme til at gå med, men modellen er så smuk og fin, at jeg alligvel var nødt til at begynde den samme dag, som jeg købte bogen. Cecilia er med den simple konstruktion og det store hulmønster så fin og let og lækker, og jeg kender den helt rette at putte indeni, når jeg har strikket min version færdig.

The chosen favorite in the lace section isn’t one I would ever wear myself, but the design is so beautiful and pretty and fine that I had to cast on as soon as I bought the book. With its simple construction and huge lace pattern, Cecilia is yet so fine and light and lovely, and I know just the person to put inside, once I finish my own version.