Nanna fra Filcolana har bestilt et par smådesign i hendes dejlige garn. Jeg skal lave et sæt med luffer og hue i flerfarvestrik i Peruvian Highland Wool. Jeg har valgt tre farver at lege med, en petroleumsblå og to neutrale, nemlig lysegrå og hvid. Jeg tror, de vil kunne spille rigtig godt sammen. Lige nu går ideen ud på et relativt simpelt, strukturelt mønster med den grå som bundfarve. Pindene er spidset, og jeg starter strikkeprøven senere i dag.

Nanna from Filcolana has comissioned me to make a couple of small designs in her lovely yarn. I am to make a set of mittens and a hat in colourwork in Peruvian Highland Wool. I’ve chosen three colours to play with, a petrol blue and two neutrals, light grey and white. I think they will work very, very well together. At the moment the idea goes in the direction of a relatively simple, structural pattern with the grey as a main colour. The needles have been sharpened and swatching will commence very soon.

Den anden del af opgaven er et par håndledsvarmere/fingerløse vanter i Arwetta Classic. Jeg har tænkt at udnytte de smukke farver i et løs-af mønster, sådan at der kommer striber både den ene og den anden vej, men uden at man skal sidde med mere end en farve af gangen. Begge designs skal være færdige, så de kan komme med på messe i januar, men det tror jeg nu nok skal gå. Større opgaver er det jo heldigvis ikke.

The second part of the design task is a couple of fingerless mitts/gloves in Arwetta Classic. I am planning to use the beautiful colours in a slip stitch pattern, which will make stripes appear in both directions (at least I hope it will) without the knitter having to use more than one colour at a time. Both designs need to be finished, so they can go with Nanna to a trade show in January, but I think they will be finished some time before (or at least I hope so). Luckily both are quite small to work.