Der var en enkelt strikkerelateret julegave i år. Den kom fra grønlandsfareren (aka min mor), der gav mig en lille strikkebog “Strik Tajarutit Muffediser” med anvisninger (og fem opskrifter) på traditionelle grøndlandske håndledsvarmere med perler. Det er en sød lille bog, og jeg var nød til straks at begynde et par som et juleferieprojekt. Der lige før det, der tager længst tid er at putte perlerne på garnet, i hvert fald når man først lige har fundet fidusen i at få placeret perlerne under strikningen. Det første par håndledsvarmere blev hurtigt færdige og er nu klar til gavekassen.

I got just one knitting related Christmas gift this year. The giver is the lady in Greenland (aka my mom), who gave me the little book “Knit Tajarutit Wrist Warmers”, which contains directions (and five patterns) for traditional Greenlandic wrist warmers with beads on. It is a sweet little booklet, and I just had to start a pair at once as a Christmas holiday project. Stringing the beads onto the yarn nearly takes more time than the knitting, once you get the hang of placing the beads correctly while knitting. The first pair of wrist warmers was soon finished, and it is now ready for the gift box.

Opskriften på det første par er nummer to i bogen, “Hjerter” (Ravelry link), og der er brugt 18 g Filcolana Arwetta Classic og 300 hvide perler. Men sådan en lille sag mættede slet ikke lysten til perlestrik. Jeg fik blod på tanden og var nød til at kaste mig ud i noget vildere. Så jeg tegnede mit eget mønster med flere farver og er nu i gang med et hjemmekomponeret par, som jeg kalder “Nattehimmel” (Ravelry projekt). Der kan I tro, det gjalt om at holde tungen lige i munden og få perlerne på i den rigtige rækkefølge. Men resultatet er det hele værd! Jeg glæder mig til de er færdige.

The pattern is no. 2 in the booklet, “Hearts” (Ravelry link), and I have used 18 g of Filcolana Arwetta Classic and 300 white beads. But such a little thing didn’t go far to sate my lust for beaded knitting. I needed more, so I had to take it up a step and drew my own pattern for a multi coloured beaded design and started a pair I’m calling “Night skies” (Ravelry project). It took a good deal of concentration to string the beads, as they had to go on in the correct sequence, but the result is more than worth it! I am really looking forward to finishing them.