Først vil jeg godt sige rigtig mange tak for alle lykønskningerne med det nye job. Det er rigtig dejligt og er blevet fejret behørigt i familien. Men det er også helt rigtigt, at der ikke er noget så motiverende for specialeskrivningen som et job i horisonten.

First I’d like to say thank you very much for all the congratulations on the new job. It’s really really wonderful and has been celebrated in the family. And you are also quite right in pointing out that a job on the horizon is a very good motivator for getting the thesis finished.

Men det var strik, det skulle handle om i denne omgang. Nærmere betegnet færdig strik, hvilket ellers har været en sjældenhed et stykke tid. Og for at gøre det helt perfekt så er det i sokkegarn, så det tæller også med på sock-yarn-o-meteret. Udover de to par sokker har jeg repareret et par af Magens gamle sokker… tåen var gået (på begge sokker), så den trævlede jeg op og strikkede  et par nye i Coops betongarn. Det gav så også 6 gram til O-meteret… jo jo, det hele tæller skam.

But this post is about knitting. Or rather about finished knitted items, which have been quite rare lately. To polish it off, it’s also FOs of sock yarn, so an added bonus is percentages on the Sock-Yarn-O-Meter. Besides the two pair of socks, I’ve also repaired an old pair that the Mate had managed to wear through on both toes (no heel damage). I ripped out both toes and reknit them in the strongest sock yarn in my stash. That added another 6 grams to the O-meter… well, I’m nothing if not thoughough when it comes to an o-meter.

D-man shown by his woman

  • D-man socks (Ravelry project link) (#14 for 52 pair plunge III)
  • Mønster/Pattern: mit eget i samarbejde med Magen / my own in collaboration with the Mate
  • Garn/Yarn: Shibui Sock, colour Stone, 89 g = 4,5% for Sock-Yarn-O-Meter
  • Pinde/Needles: 3mm Knitpicks
  • Noter/Notes: Jeg havde placeret mønsteret en smule skævt på første sok… men opdagede det først da jeg begyndte på nr. to, så derfor fik det lov til at blive, og nr. 2 blev så også “skæv”mønstret… jeg kalder det en design-feature. Magen er lykkelig over nye sokker, og jeg er glad for hans glæde og procenterne… en ren win-win / I had placed the pattern slightly off centre on the first sock… but only realized it when I started no. two. Thus it became a “design feature” instead. The Mate is happy and I’m pleased with his happiness and the percentages… a pure win-win

child's socks - pair no 13

  • Mønster/Pattern: standard barnesok i str. 24 / plain (vanilla) child sock in size 24
  • Garn/Yarn: Arwetta, 28 g = 1,4 % for Sock-Yarn-O-Meter
  • Pinde/Needles: 2½ mm Knitpicks
  • Noter/Notes: Det er par nummer 13 til “52 pair plunge III” (jeg er gået lidt i stå) og samtidig endnu et par til julegavekassen / This is pair no. 13 for the 52 pair plunge III (I’m getting rather behind) and also another pair for the Christmas knitting box.