Det er en af mine yndlingsjulesange, og den blev sunget ganske mange gange i søndags, hvor vi pyntede træet. Det er hyggeligt at kunne tænde lysene (vi endte med at købe nogle nye) om aftenen og nyde den gode stemning af jul, sådan et træ bringer.

The title translates as “the Christmas tree with all its decorations” and is the title of a favorite Christmas song of mine. I sang it quite a few time this past Sunday as we decorated the tree. It feels so right to be able to turn on the fairy lights (we bought some new) in the evening and enjoy the tree and the feeling that it brings.

 

Der er meget nyt pynt i år. Dels hjemmelavet, dels købt. Men der skulle også mere til at dække det noget større træ vi har denne gang. Nogle af de nye ting blev købt på min tur til Berlin, hvor jeg lige nåede at ose på et julemarked. Dels er der min nye yndlingsglaskugle, pingvinen, og dels MMs absolutte yndling, det lille tog (som han troligt siger godmorgen og godnat til, og også tjekker om det stadig er der, når han kommer hjem fra dagpleje).

There are many new things on the tree this year. Some of them are home made, some are bought. We needed a lot to fill the tree this year as it is quite a lot bigger than the last one. Some of the new things were bought at a Christmas fair in Berlin. One of them is my new favorite glass ornament, the penguin, and another is MM’s favorite, the little train (which he bids good night and good morning, and also checks to see if it’s still there when he returns from day care).

 

De hjemmelavede har jeg stået for. Der er de tidligere viste ugler, men også nogle nye hjerter, både flettede og skårne. Jeg har lavet en skabelon på uro-ugler og uro-hjerter (i to størrelser), som kan hentes ved at klikke på linket herunder. Der er stadig et par dage, hvor man kan nå at lave lidt ekstra pynt til juletræet. God fornøjelse.

Most of the home made ornaments are by me. I’ve made a lot of the owls (previously shown here), and a lot of hearths, both the traditionally braided and some paper cuts. I have made a template for the owls and the cut hearts (in two sizes), which can be downloaded from the link below. There still is a little time left to make some more ornaments for the Christmas tree. Enjoy.

christmas decoration (2010)